C&M Installaties (Groenlo) werkt al jaren met 2D-Cad

Ideaal voor de kleinere installateur

“Sinds de laatste update van 2D-Cad zijn we helemaal tevreden over het pakket,” zegt Chris Oesterholt, mede-oprichter en -eigenaar van C&M Installaties uit Groenlo. “We kunnen nu probleemloos dwg-bestanden inlezen en wijzigen. Dat is echte winst voor een bedrijf als het onze. Want we maken alle eenvoudige installatietekeningen zelf. Alleen echt ingewikkeld werk besteden we uit. Dat gebeurt in AutoCad. Als je dan voor elke kleine wijziging terug moet, is dat behoorlijk omslachtig. Dat is door de laatste update dus niet meer nodig.”

Direct tekenen
Hoe eenvoudig is 2D-Cad? “We hebben het programma geïnstalleerd, hebben een uitleg gekregen van Gilde Software en zijn begonnen. Zo gemakkelijk is dat inderdaad. Sindsdien maken we alle eenvoudige tekeningen zelf. Dat zijn er nogal wat, want we doen voor veel opdrachtgevers de totaalinstallatie, van riolering tot zinkwerk. Er zit een goede symbolenbibliotheek in, en je kunt ook gemakkelijk symbolen uit andere (aangeleverde) tekeningen halen en gebruiken.”

Gilde Software

2D-Cad zeer betaalbaar
“In 2007 begonnen we met zijn tweeën. Nu zijn we met vier. Voor een bedrijf als het onze is AutoCad niet interessant. Prijzig in aanschaf; je haalt het er alleen uit als je iemand de hele dag kunt laten tekenen.

2D-Cad is een heel betaalbare en mooie oplossing om tekeningen te maken voor het gros van ons werk. Ik werk er graag mee omdat ik er alles mee kan doen wat nodig is om eenvoudig werk voor te bereiden en te maken.”