Özkan Sahingöz, directeur HSH schilderwerken BV Hoofddorp

Eerste zet toen ik bedrijf overnam: bedrijfssoftware Gilde implementeren!

HSH schilderwerken BV uit Hoofddorp werkt sinds 2009 met Gilde. “Mijn eerste actie als nieuwe eigenaar was de implementatie van Gilde Software. Ik wilde alleen het beste. Het bedrijf is sindsdien gegroeid van 5 naar 30 mensen en Gilde groeit moeiteloos mee.”

De laatste uitbreiding van het Gilde-systeem voor HSH is Uren Direct. “Dat scheelt tijd! Mijn mensen houden in de Uren Direct-app per dag zelf hun uren bij. Als ik de uren in het Gilde-systeem accordeer, komen ze met één klik in Nacalculatie, voor de factuur. En ze gaan direct door naar loonadministrateur CBBS voor de betaling. Dat zijn twee handelingen minder. Dus ook minder kans op fouten. Zo verdient de software zichzelf snel terug.”

Het doel is simpel: geld verdienen
“We hebben een leuk bedrijf”, zegt Özkan. “Maar we werken om geld te verdienen. Het Gilde-systeem ondersteunt dat perfect. Ik zie twee grote voordelen. Een: je hoeft klantgegevens maar één keer in te voeren. Scheelt veel tijd en fouten. Twee: de calculatiemodule heeft allerlei handigheidjes voor schildersbedrijven. Met de calculatie maak ik in een moeite door de offerte. Bij opdracht staat de werkomschrijving voor de vakmensen klaar en dat is de basis voor de factuur. Doordat ik de module Nacalculatie gebruik, komen verbruikte uren en materialen automatisch op het goede project en kan ik snel factureren.

Slim trouwens van Gilde om apps als UrenDirect te koppelen. Heel simpel: anderen bedenken slimme oplossingen. Zij hebben de kennis en kunde, de klanten van Gilde krijgen dankzij een goede koppeling het voordeel. Gilde concentreert zich volledig op het stabiele hart van de software.”

Gilde Software

Ik heb de peut in de neus
Na zijn LTS begon Özkan in 1997 als leerling-schilder. “Ik heb de peut in de neus, zeg maar. De overname van het bedrijf waar hij begon, was wel een soort droom.” Sindsdien gaat het snel. In 2017 heeft HSH een groter pand in gebruik genomen. De focus verbreed van alleen schilderen, naar ook vloercoaten, glaszetten, spuiten. “In ons nieuwe pand hebben we een spuiterij ingericht voor het spuiten van meubels. Op elk gebied willen we goed zijn. Risicospreiding hè? Dat werkt goed. Die kwaliteit krijgen we ook van Gilde. Goede helpdesk, goede managementinformatie.”

Gilde marktleider in bedrijfssoftware voor schilders- en onderhoudsbranche
Gilde Software begon als calculatiepakket speciaal voor schilders. “Van daaruit”, zegt branchespecialist Niels Engelaar, “hebben we complete bedrijfssoftware gebouwd. Bij projectmatig werkende bedrijven draait alles om een betrouwbare calculatie. Die is het startpunt van een aantrekkelijke offerte, dan van de werkvoorbereiding, de projectadministratie, eventueel de nacalculatie en de factuur. Het een volgt logisch uit het ander. Natuurlijk hebben wij ook een goede financiële module. Maar wie al met een ander pakket werkt, kan dat gemakkelijk door ons laten koppelen met de bedrijfssoftware van Gilde. Gewoon kijken wat het meest rendabel is.”