Marco Groeneveld, RGS-adviseur en Innovatiemanager Pasman Integraal Vastgoedonderhoud

ProjectDirect en UrenDirect geven gemak en overzicht

Voor veel bedrijven is het al gewoon: online urenboeken en online de voortgang van projecten bewaken. Maar de initiatiefnemer van de apps UrenDirect en ProjectDirect weet nog al te goed dat er niets was. “De markt vroeg erom,’ weet hij nog, “dus dan is het de moeite waard om iets te bedenken.” Inmiddels gebruiken veel afbouwbedrijven ProjectDirect en UrenDirect. “De apps krijgen steeds meer functionaliteit. En ze zijn volledig geïntegreerd met het Gilde-systeem.

Vraag uit de markt
“ProjectDirect is begonnen met een vraag uit de markt”, vertelt Marco Groeneveld. “Ik werkte als organisatieadviseur en merkte dat schildersbedrijven per project de stand van zaken wilden kunnen volgen. Daar was toen nog geen app voor, mobiel werken kwam net op.

Het mooie is dat de markt ook een goed deel van het antwoord heeft gegeven. Want eerst heb ik een opzet in Excel gemaakt. Een structuur waarin je per project kunt aangeven welke taken gedaan moeten worden. Project X omvat dan bijvoorbeeld 4 gangen, 3 galerijen, 48 deuren en 124 kozijnen. De voorman kan per dag/week afvinken wat er gedaan is en hoeveel uren er daarvoor zijn verbruikt.

Met die eerste opzet ben ik samen met een aantal bedrijven aan tafel gaan zitten. Hebben we een plan van eisen opgesteld. Aan de hand daarvan heb ik samen met onze ontwikkelaar een programma geschreven. De timing was goed, want het mobiel werken was volop in opkomst.”

Gilde Software

Gilde zag direct de mogelijkheden
“De bedrijven en ik vonden dat ProjectDirect geïntegreerd moest worden met bedrijfssoftware. Gilde Software is marktleider in de Afbouw, dus wij kwamen al snel met elkaar in gesprek. Gilde gaf meteen aan graag een koppeling te willen maken. Dat is dan weer het voordeel van zo’n open systeem als dat van Gilde. Alle uren werden direct per project geboekt, klaar voor nacalculatie en factuur. Super.

In de periode erna merkten we twee dingen. Een: een deel van de markt was zonder meer enthousiast over ProjectDirect. Een ander deel wilde heel graag eenvoudig uren kunnen boeken, maar vond ProjectDirect wat te zwaar. Voor deze groep hebben we UrenDirect ontwikkeld. Je zou kunnen zeggen: ProjectDirect light.

Het grote voordeel van UrenDirect is de eenvoud. De vakman vult per dag de uren in. De voorman kan zien waar zijn team de uren aan besteed heeft. De teamleider kan de uren van het team controleren. De manager/administratie kan de zaak ook nog eens controleren. Daarna kunnen de data worden ingelezen in de bedrijfssoftware.

UrenDirect en ProjectDirect sluiten natuurlijk naadloos op elkaar aan, maar zijn ook los te gebruiken.”

Steeds meer functionaliteit
Een programma is nooit af. “Bedrijven die met Uren- en/of ProjectDirect werken, zien allerlei nieuwe mogelijkheden. Die bespreken we en bouwen we in als het nuttig is voor een grote groep. We kunnen de app nu bijvoorbeeld ook gebruiken om te communiceren met hun mensen. De teamleider kan zijn mensen eraan herinneren dat ze hun uren moeten invullen. Op dit moment werken we eraan dat mensen bij het invullen meteen zien of ze aan hun normale dagtotaal komen.

Het mooie is: wij kunnen de volledige aandacht geven aan deze twee apps. En Gilde kan zich volledig concentreren op het Gilde-systeem. Daardoor ontstaat de focus die nodig is voor een topprestatie.”

Klik hier voor meer info over ProjectDirect
Klik hier voor meer info over UrenDirect