Aftrap ‘Excellent Vastgoedonderhoud’

Maandag vond bij Nimeto in Utrecht de startbijeenkomst plaats van het publiek-private samenwerkingsverband ‘Excellent Vastgoedonderhoud’. Doel is knelpunten in de opleiding voor de vastgoedonderhoudsector aan te pakken.

In dit eerste partneroverleg, dat plaatsvond na de recente toekenning van de subsidieaanvraag van OCW met ruim €488.000 uit het Regionaal investeringsfonds mbo, werden de taken verdeeld en de twee dames die de ‘pitch’ uitvoerden in het zonnetje gezet. De studenten Marit Meijers en Susan Mellendijk – die dit jaar afzwaaien op niveau 4 via de ‘oude’ opleiding Projectmanager Vastgoedonderhoud – hadden door hun gedreven presentatie, waarin ze de meerwaarde van het opwaarderen van deze opleiding voor de praktijk goed onder woorden wisten te brengen, een belangrijk aandeel gehad in deze honorering.

Beter aansluiten
Binnen het samenwerkingsverband ‘Excellent Vastgoedonderhoud’ gaan enkele toonaangevende onderhoudsbedrijven, ondernemersorganisaties, leveranciers, opdrachtgevers en adviseurs samen knelpunten in de mbo-opleiding voor de vastgoedonderhoudsector aanpakken. Er is in de bedrijven namelijk behoefte aan medewerkers met een profiel dat beter aansluit bij de ontwikkelingen in de sector en de nieuwe rol van de bedrijven hierin. Dit betekent aanpassing van de huidige mbo-opleidingen (niveau 4). Ook moet de instroom worden vergroot, want de partners in het samenwerkingsverband verwachten de komende jaren een landelijk tekort van ruim 125 instromers met dit gewenste niveau.

Totale kosten
De totale kosten van het project ‘Excellent Vastgoedonderhoud’ worden geraamd op bijna 1,5 miljoen euro. Naast de subsidie moet de rest van dit bedrag middels cofinanciering door het bedrijfsleven en/of niet-mbo-scholen op tafel worden gelegd. De aansturing van het project is in handen van Nimeto Utrecht. Binnen vier jaar moeten de eerste studenten zijn opgeleid met een profiel dat beter aansluit bij de ontwikkelingen en de (arbeids)markt.

Gilde Software - Excellent Vastgoedonderhoud

De sleutelpartners van het samenwerkingsverband (voor het merendeel vertegenwoordigd op de foto bij de aftrap) zijn: OnderhoudNL, VMRG, Van Rooij Vastgoedonderhoud, Woningcorporatie Portaal, Admikeur, Gilde Software, Centrum voor Excellent leiderschap, Kloet Onderhoud, Woningcorporatie GroenWest, Bouwgroep Moonen, Geluk Groep, Weijman Vastgoedonderhoud, Faber Personeelsdiensten, A3 Hoogland, B&O Gevelconsultancy, Wijzonol Bouwverven, Stichting Techniekpakt en Nehem KMC.

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.