Carrosserie

Carlogic: gemaakt voor het carrosseriebedrijf en de bedrijfswageninrichter
Carlogic is de uitvoering van het Gilde-systeem voor ondernemers voor carrosseriebedrijf en bedrijfswageninrichter. Voert u veel service en onderhoud uit, bouwt u series of vervaardigt u alleen klant-specifieke carrosserieën? Met de unieke Carlogic software profiteert u direct van de voordelen onze bedrijfssoftware. Met het basispakket houdt u efficiënt alles onder controle. Van relatiebeheer/CRM, calculatie/offerte en projectadministratie tot en met facturatie.

Deze basis implementeren we inclusief professionele overzichten en duidelijke standaard documenten. U kunt dan direct gebruik maken van de kant-en-klaar bijgeleverde calculatienormen, (offerte)teksten en artikelen.

Voor nog meer controle is het Gilde-systeem uit te breiden. Denk aan praktische modules als:

 • Nacalculatie met urenboeking via de app
 • Logistiek & Magazijnbeheer d.m.v. gebruik van barcodering voor uitgifteregistratie
 • Tijdregistratie (ATR) d.m.v. gebruik van barcodering voor automatische urentoewijzing en boeking
 • Boekhouding met automatische verwerking van digitale (en gescande) inkoopfacturen

Het Gilde-systeem bewijst zijn nut in alle alle geledingen van de carrosseriebouw:
Bedrijfswageninrichting | Carrosseriebouwer

Complete bedrijfssoftware voor projectmatig werkende bedrijven

Het hele idee van bedrijfssoftware is dat je de bedrijfsprocessen kunt automatiseren die je wilt automatiseren. Daarom omvat het complete Gilde-systeem alle modules en apps die uw bedrijf nodig heeft om efficiënt te kunnen werken. U beslist welke u activeert en dus welke u betaalt. De vaste basis van het Gilde-systeem bestaat uit:

Relatiebeheer & CRM  |  Agenda  |  Calculeren
Projectadministratie  |  Factureren

De mogelijke uitbreidingen zijn bijna onbeperkt. Van digitale werkbon tot financiële administratie, van de app gereedschapbeheer tot en met inkoopfactuurportaal. Klik hier voor een complete lijst van modules en apps.

Guus Plegt, directeur Van Berkum Carrosseriebedrijf

Goede projectadministratie is de basis van succes

Het is een beetje een jongensboek. Man werkt 33 jaar in de bouw. Heeft een passie voor auto’s, net als zijn zoons. In 2014 neemt hij daarom Van Berkum Carrosseriebedrijf over. “Het bedrijf stond te koop, ik was toe aan een andere werkomgeving. Mijn zoons willen straks graag verder met dit bedrijf. Ik weet dus waar ik het voor doe.” Guus Plegt, de nieuwe eigenaar, heeft niet veel woorden nodig.

De video geeft een helder beeld van de werking van
de Configurator en van de voordelen voor u. 

Handige software

Speciaal voor de Carrosseriebranche hebben we de Configurator en ATR ontwikkeld.

Configurator: efficiënt bij repeteerwerk
De Configurator carrosserie bespaart enorm veel tijd bij de calculatie van specifieke terugkerend werk. Een praktisch vraag- en antwoordspel levert binnen 2 minuten een complete calculatie op. De structuur is helder en uniform, de vragenlijst compleet. Jumbo’s zorgen dat u snel bijvoorbeeld de lengte per dwarsligger berekent. Handmatig aanvullen en aanpassen is altijd mogelijk. Lees meer.

Automatische Tijd Registratie (ATR)
Vooral bedrijven die op een vaste locatie werken, plukken de voordelen van ATR. Uren scannen is relatief goedkoop en eenvoudig te implementeren. De voordelen zijn duidelijk: minder fouten, beter overzicht, meer productiviteit en tijdbesparing. Lees meer.

Vertrouwd in de branche

Compleet en flexibel
Om in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen overleggen we regelmatig met FOCWA/Carrosserie.nl en werken we samen met andere martkpartijen in de branche. Mede daardoor is Carlogic zo’n succes in de Carrosseriebranche. Alle stappen volgen uit elkaar. Door de calculatie om te zetten naar een werkbegroting installeert u de basis voor de werkvoorbereiding, projectplanning en kostenbewaking. Na eventuele aanpassingen in de calculatie heeft u de definitieve kostenbudgetten voor de nacalculatie. U boekt de directe, indirecte en verzuimuren per werknemer en krijgt met één klik rapportages, inclusief eventuele onkosten en kilometerdeclaraties. U heeft altijd direct inzicht in de urenverant­woording per werkne­mer, per werksoort, per kostenplaats en per project. De urenbesteding is de basis voor facturering, nacalculatie en rapportages voor de salarisadministratie. U bepaalt zelf de layout van uw (termijn)facturen en wat erop staat. U kunt de factuur wijzigen tot het moment van definitieve doorboeking.

Calculatie specifiek voor Carrosseriebedrijven en Bedrijfswageinrichters

De calculatiemodule in Carlogic plooit zich volledig naar de eisen en wensen van Carrosseriebedrijf en Bedrijfswageninrichter. Inclusief sets/normen, standaardteksten en sjablonen. Daarmee kunt u betrouwbaar, snel en gedetailleerd  calculeren en offreren. Indeling, opbouw en prijsvorming zijn volledig instelbaar, algemeen of per project. Uit de calculatie volgt de offerte. Is die akkoord, dan kunt u in een moeite door het project starten. Professioneel en snel.

Een greep uit onze klanten

Voordelen Gilde-systeem voor Carrosserie en Bedrijfswageninrichting

 • Software volledig afgestemd op ondernemers in de branche
 • Tijd en ruimte besparen: automatische dossiervorming per project
 • Krachtige calculatie functionaliteit en van daaruit direct een offerte.
 • Via de carrosserie configurator is snel en nauwkeurig calculeren mogelijk.
 • Via CRM en offerte opvolging wordt de omzet gestimuleerd.
 • Via de workflow wordt de verdere organisatie gestuurd.
 • Meer resultaat door goede projectbewaking.
 • Inzet van barcodering voor magazijnbeheer en Automatische Tijd Registratie.
 • Geïntegreerd systeem voor volledige bedrijfsvoering; + planning, logistiek, service & onderhoud.
 • Opgezet volgens Microsoft standaarden, dus intuïtief in gebruik.
 • Grip op uw bedrijf en tijdig bijsturen via het management dashboard.
 • Garantie voor succesvolle implementatie door ervaring in de carrosseriebranche.

Direct contact

Wilt u meer weten over hoe u alles onder controle houdt met het Gilde-systeem? Bel of mail Gilde Software. Henri Polman informeert u graag over voordelen en mogelijkheden.