JS Laadtechniek deed mee aan pilot G4

Wij staan vooraan als nieuwste versie Gilde-systeem wordt uitgerold

Bij JS Laadtechniek (Maasdijk, Hazerswoude dorp, Barendrecht en Aalsmeer) hebben twee monteurs enkele weken gewerkt met de nieuwe mobiele G4 software van Gilde. “We willen graag dat onze monteurs werkbonnen digitaal kunnen invullen. Ze moeten ze ook zelf kunnen aanmaken”, zegt hoofd administratie Casper Hartman. “Toen de vraag bij ons opkwam, was er nog geen goede oplossing. Met de G4 software leek die er te komen. Daarom wilden we graag de pilot draaien. Nu al is duidelijk dat dit is wat we zochten.”

Algemene oplossing voor specifieke vraag
“Het bijzondere aan ons bedrijf”, zegt Jeroen van der Spek, chef werkplaats, “is dat we sterk servicegericht zijn. We hebben veel kortdurende klussen die buiten werktijd gedaan worden. Dan kun je op kantoor niet eerst een werkbon maken. In G4 van Gilde Software maken monteurs in die gevallen zelf een werkbon aan en boeken ze uren en materalen. Natuurlijk is er nog wat te verbeteren, maar er gaan snel meer monteurs mobiel werken. En we zorgen ook voor tablets in de werkplaats. Gemakkelijk als monteurs in en buiten de werkplaats op dezelfde manier werken.”

“Wij hebben vier vestigingen”, zegt Casper. “We willen natuurlijk dat kosten op de goede plaats terecht komen. In G4 is dat perfect geregeld, zonder extra werk.”

Gilde Software

Eerste ervaringen positief
Hoe gebruiken de monteurs G4? “Op hun telefoons vullen ze de digitale werkbonnen met uren, materialen en een omschrijving. Daar hoeven ze dus niet meer apart voor te gaan zitten. De informatie is op het moment dat zij deze intikken, beschikbaar voor de administratie. We kunnen op kantoor live volgen wat onze mensen mobiel invullen. En die informatie staat ook meteen goed in het systeem. We kunnen controle en eventuele correctie direct factureren. Dat levert dus een enorme tijdwinst op voor de monteur én voor de administratie.”

Gemakkelijke overstap
De bedrijfssoftware van Gilde is altijd in ontwikkeling. De huidige versie is G3. G3 maakt gebruik van een server en is dus een kantoorversie. De nieuwe versie – G4 – is een hybride systeem. Een aantal belangrijke functies werken tegelijk in de cloud én met een server.  In de toekomst zullen steeds meer functies in de cloud werken.

Moest er veel gebeuren om in G4 te kunnen werken? “De eerste stap was de update van het bestaande G3 systeem van Gilde. Dat moest helemaal klaar zijn om vlekkeloos te communiceren met G4. Anders heb je niet veel aan een hybride systeem. De updates kostten wat meer energie dan gehoopt, er zaten wat kinderziektes in. Dat kun je hebben met een pilot. Die zijn er nu dus uit. Het was de moeite waard. De nieuwe software van Gilde presteert volgens verwachting. “

Volledig overtuigd
“G4 doet helemaal wat we verwachtten en hoopten. Onze monteurs werken er gemakkelijk mee. Ze vinden het ook een groot gemak dat ze met Google maps direct naar het adres op de bon kunnen rijden. We willen er nu snel meer monteurs mee laten werken. Dat je van het papier af bent. Dat je geen gegevens hoeft over te tikken. Dat je veel sneller kunt factureren. Dat samen is een flinke vooruitgang.”

Uitkijken naar definitieve versie
“Natuurlijk zijn er verbeterpunten. Hier en daar kan het gebruikersgemak nog beter. Maar daar draai je ook een pilot voor. Ik heb doorgegeven waar volgens ons ruimte zit voor verbetering. Als andere ervaringen ook in die richting wijzen, verwacht ik dat Gilde ermee aan de slag gaat. Intussen ben ik enthousiast over het mobiele werken dat deze G4-versie mogelijk maakt.“