Ernst Jansen, directeur Truck Support Venlo

Door de enorme flexibiliteit is Gilde Software op elke maat te maken

“Een jaar of tien geleden,” zegt directeur Ernst Jansen van Truck Support Venlo, “ heb ik op een rij gezet wat ik van het ideale automatiseringspakket verwachtte. Dat was een pagina of 50. Ik wilde het uiterste halen uit de automatiserings-mogelijkheden. Niet alleen vastleggen wat je doet, maar je klanten ook laten weten wat er aan komt. Dan kunnen ze budgetteren en onaangename verrassingen voorkomen. Daarom wilde ik kostenplaatsen centraal zetten.

Mijn eisenpakket heb ik toegestuurd aan een aantal partijen. Met Gilde had ik direct een klik. Een directeur, Henri Polman, die direct de mogelijkheden zag en mee wilde investeren. En een programmeur die zich verdiepte in mijn bedrijf en die kennis vertaalde naar de praktijk. Alle lof voor Gilde, dat even enthousiast was als ik en een grote bijdrage geleverd heeft aan het succes. Mede dankzij de voor mij op maat gemaakte software van Gilde kon mijn bedrijf in de crisisjaren gewoon doorgroeien. Logisch: mijn klanten sturen op kostenbeheersing en ik help ze daarbij.”

Truck Support Venlo

Volgende stap: module bandenservice
Truck Support Venlo onderhoudt niet alleen trucks en trailers, maar biedt ook professionele bandenservice. “Dat laatste wil dus zeggen”, zegt directeur Ernst Jansen, “dat we onze klanten adviseren over banden, over het plannen van onderhoud en het budgetteren van kosten. Ik wilde de informatie over banden, slijtage e.d. verzamelen en kunnen delen met klanten. Helaas was daar geen goed programma voor. Ik heb vervolgens een programma van eisen opgesteld, Gilde heeft meegedacht en een goede applicatie gemaakt. Nu krijgen alle klanten bij elke factuur een uitdraai over de banden. Wat waren de gegevens van de vorige meting, wat zegt de nieuwe meting, hoe houden de banden zich, wat hebben we gedaan aan onderhoud. Nuttige informatie. En het mooie is: mijn mensen in de werkplaats worden er ook wijzer van. Als je voortdurend informatie krijgt over verschillende banden, weet je op een goed moment welke band zich onder welke omstandigheden het beste houdt. Daar doen mijn klanten hun voordeel mee. En ik dus ook!”

Ernst Jansen