Marcel Brune, controller De Dakdokters Amsterdam

UrenDirect geeft je altijd direct een compleet urenoverzicht

Begin 2018 stapt De Dakdokters uit Amsterdam over op het Gilde-systeem. “Tot dan werkten we met een in eigen beheer ontwikkeld calculatieprogramma en een los financieel programma. Het werkte, maar groeide niet gemakkelijk met ons mee. Nacalculatie is bijvoorbeeld een belangrijk ding, maar dat ging op die manier moeizaam. In een erp-systeem is dat allemaal goed geregeld. Zo heeft één geïntegreerd pakket nog meer grote voordelen”, zegt controller Marcel Brune. De Dakdokters koos voor het Gilde-systeem mét de module Financieel. “Ik had er al eerder goede ervaringen mee.”

Voordelen integratie UrenDirect
De Dakdokters koppelde vrijwel tegelijk UrenDirect aan het Gilde-systeem. “We wilden uren direct doorgeboekt zien in de projectadministratie. Onze mensen kunnen zoeken op adres of naam of projectnummer wanneer ze uren ingeven. Daardoor weet je zeker dat de uren van buitenmensen altijd goed geboekt zijn. Wanneer zij dan hun weekstaat maken, zien ze zelf in een oogopslag of ze al hun gemaakte uren geboekt hebben. Dat telt gewoon op. Doordat het zo gemakkelijk gaat, hebben we de weekstaten ook eerder binnen dan voorheen. Op de administratie zien we trouwens meteen wie zijn/haar weekstaat nog moet versturen. Ook dat is gemakkelijker dan wanneer we het op papier zouden krijgen.”

Gilde Software
Gilde Software

Aanpassingen voor gebruikers
“Het mooie vind ik,” zegt Marcel, “dat UrenDirect blijft verbeteren. Daarbij nemen ze ook suggesties van gebruikers mee. Wij vonden bijvoorbeeld dat je niet altijd goed kon zien welke dag je voor je had. Hup, dat wordt dan meegenomen en is binnen de kortste keren aangepast. Het is een kleinigheid, maar het maakt wel duidelijk dat UrenDirect er voor de gebruiker is. Prettig idee.”

Over De Dakdokters
De Dakdokters is geen doorsnee dakbedrijf. Het bedrijf helpt bedrijven en particulieren om daken te benutten als buitenruimte. Denk aan daktuinen en dakterrassen. De Dakdokters werkt vooral in (binnen)steden waar vaak weinig buitenruimte is.

Kent u nog software consultants die een baan zoeken? Tip ze voor een baan bij Gilde Software

Van veel van onze klanten horen we dat ze het druk hebben. Door de stomende economie lopen de wachttijden op en wordt het moeilijker goede mensen te vinden. Dat merken wij ook bij Gilde Software. We nemen nieuwe mensen aan, en toch hebben we vacatures openstaan. Voor consultants bijvoorbeeld. Zolang het werk toeneemt en we moeten woekeren met onze capaciteit, kunnen de wachttijden oplopen. We plannen zoals altijd zo strak en efficiënt mogelijk, maar wachttijden van vier tot zes weken komen voor. Op voorhand onze excuses als u daarmee te maken krijgt. Vandaar onze vraag: mocht u nog een software consultant kennen die op zoek is naar een echt leuk bedrijf, laat hem dan bellen met Gilde Software en vragen naar Hans Nooitgedagt, algemeen directeur. Alvast bedankt!