Jan de Haan, directeur Löwik Daktechniek (Almelo)

Het is een voordeel dat Gilde de branche door en door kent

“Het eerste pakket bedrijfssoftware waar ik mee heb gewerkt, is Gilde,” zegt Jan de Haan. Hij is directeur van Löwik Daktechniek uit Almelo. “Het draaide nog onder DOS, in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Ik was calculator/werkvoorbereider en mijn toenmalig werkgever werd overtuigd door Henri Polman van Gilde Software. Nu is er van alles veranderd, maar ik blijf even enthousiast over het erp-pakket van Gilde. De professionals in Duiven hebben het goed voor elkaar.”

Branchespecialisten
Wat heeft Gilde Software goed voor elkaar? “Drie dingen. Het eerste is dat het bedrijf weet wat er in dakdekkingsbedrijven speelt. Hun mensen weten precies hoe het werkt in de dakbranche; welke processen er lopen in bedrijven als het onze. Als ik met branchemanager Jasper Mondeel praat, hoef ik hem niets uit te leggen over mijn business en hoe het loopt in ons bedrijf. Hij stond bij wijze van spreken met de module Service & Onderhoud voor de deur toen wij daar behoefte aan hadden.”

Logische software
“Een tweede sterke punt is de logica van het Gilde-systeem. Vanaf de eerste calculatie tot de nacalculatie volgen alle stappen uit elkaar. Calculatie, offerte, opdrachtbevestiging, bestellijst, planning… Je hoeft geen ingewijde te zijn om dat allemaal goed te kunnen volgen en om ermee te kunnen werken. Je merkt ook aan alles dat het deze bedrijfssoftware is gebouwd voor projectmatig werkende bedrijven. De bedrijfssoftware van Gilde is zo ingericht dat de processen optimaal ondersteund worden. Zonder dat er voor elke klant een maatwerkpakket hoeft te worden gemaakt.”

Altijd overzicht
“Het derde sterke punt is dat ik op elk moment op het dashboard precies kan zien hoe de projecten ervoor staan, hoeveel offertes er lopen, welke opdrachten er ingepland staan, wat er gefactureerd is. Met één druk op de knop krijg ik duidelijke tabellen en grafieken. Ik heb dus altijd de goede getallen om (bij) te kunnen sturen. Dat is handig als ik met de projectleiders het lopende werk bespreek. De belangrijkste informatie ligt dan al op tafel; dus kunnen we meteen focussen op de bijzonderheden.”

Meer efficiency, minder risico
Het Gilde-systeem wil bedrijven helpen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Lukt dat? “Voor mij is het heel eenvoudig. Een erp-pakket moet de eindwinst verbeteren. Als het de efficiency vergroot en de risico’s (onder andere de foutkans) vermindert, heeft het toegevoegde waarde. Het Gilde-systeem heeft zich op dat vlak al overtuigend bewezen. En niet alleen in ons bedrijf.”

Gilde Software

Twee vestigingen

Löwik Daktechniek is, evenals het bedrijfsonderdeel Technodak (Oldenzaal), gespecialiseerd in het afdichten, onderhouden en repareren van bitumineuze en kunststof daken. Het bedrijf is onderdeel van Löwik Installatiegroep. Löwik Daktechniek en Technodak tellen samen circa 30 mensen, van wie een aantal dagelijks werkt met het Gilde-systeem. Zij én Jan de Haan zijn blij dat het Gilde-systeem betrouwbaar en stabiel doet wat het moet doen. “Mijn enige wens is, dat we bij een inspectie alle data, tekst en foto’s, kunnen opslaan in Gilde en deze mee kunnen nemen in een offerte. Ik weet dat het kan en ik weet bijna zeker dat Jasper al nadenkt over wat voor ons de beste oplossing is. Dat is ook het mooie aan het Gilde-systeem: het is een open systeem waar je nieuwe oplossingen gemakkelijk in kunt integreren.Dat gaat zeker goed komen.”