De 7 voordelen van elektronisch factureren

Een klant vroeg me of hij niet beter kon beginnen met elektronisch factureren. ‘Vroeg me’, schrijf ik, maar eigenlijk kende hij het antwoord al. Hij noemde me zonder dralen vier belangrijke voordelen:

  1. Elektronisch facturen versturen gaat sneller.
  2. Elektronisch factureren is goedkoper (geen print, geen envelop, geen porti, geen postverwerking). Scheelt al snel een paar euro per factuur.
  3. Elektronische facturen worden sneller ontvangen door de juiste persoon en vaak ook sneller betaald.
  4. Elektronisch factureren is beter voor het milieu.

Na deze opsomming keek hij me verwachtingsvol aan…

“Ik weet er nog wel een paar”, zei ik, en begon de lijst uit te breiden.

5. Minder kans op onechte facturen.
6. Automatische opbouw van een elektronisch factuurarchief.
7. Als de facturen gemaakt zijn, kunnen ze met één druk op de knop tegelijk verstuurd worden.

Hoe start ik met elektronisch factureren?

> “Waarom heb ik dat nog niet?”, vroeg mijn klant.

< “Omdat je die toepassing niet besteld hebt”, antwoordde ik.

> “Hoe lang duurt het voordat ik met elektronisch factureren kan beginnen?”, vroeg hij.

< “Op de dag dat we het Gilde-systeem hebben ingericht.”

> “Kost dat?”

< “Normaal gesproken een paar uur.”

> “Kan ik daar nu een afspraak voor maken?”, vroeg hij.

< “Jij wel. Anders had je gewoon Gilde kunnen bellen: 0316-345 050 of ons even kunnen mailen.

Weten hoe digitaal factureren in zijn werk gaat in de software van Gilde?

GOED OM TE WETEN

De wettelijke eisen aan elektronische facturen (of digitale facturen of E-facturen) zijn gelijk aan die van papieren facturen. Belangrijk is dat de klant akkoord gaat met de digitale factuur. Dat doet hij automatisch door deze te betalen. Een elektronische factuur kan daarmee een PDF-bestand zijn dat wordt meegezonden in een e-mail. De elektronische factuur moet aan de normale voorwaarden van een factuur voldoen. Het enige verschil tussen een ‘papieren’ factuur en de digitale variant is de manier van verzending.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen ten aanzien van Digitaal Factureren? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee. Vul onderstaand formulier in en we bellen u z.s.m. terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Weten hoe digitaal factureren in zijn werk gaat in de software van Gilde?