DICO is dé standaard voor digitale communicatie
in de bouw- en installatiesector
. 

Veel (installatie)bedrijven communiceren digitaal met hun groothandels. Tot nu toe waren daarvoor vaak verschillende programmaatjes nodig. Dat zorgde soms voor conflicten. En voor een gebrek aan overzicht. Daarom drong de installatiebranche aan op een software-onafhankelijke ketenstandaard. Doel: zorgen dat de bedrijfssoftware direct communiceert met de andere partijen in de logistieke keten. Zodat alle partijen in die keten op dezelfde manier sneller en foutloos kunnen communiceren. Ketenstandaard Bouw & Installatie heeft daarop de huidige versie van de DICO-standaard – voorheen Sales Standaard – ontwikkeld. Kleine en grote MKB-bedrijven kunnen hun administratie daardoor een stuk sneller en betrouwbaarder afhandelen.

DICO zorgt samen met haar deelnemers en ketenpartners – opdrachtgevers, adviseurs, verwerkers, groothandel, fabrikanten, brancheverenigingen en softwarepartners zoals Gilde – voor de praktische toepasbaarheid van de standaarden zodat deze goed aansluiten op de behoeften van de markt. Gilde Software is vanaf dag één nauw betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van de DICO-standaard. Daar plukken onze klanten de vruchten van. Lees hieronder hoe onze klanten het gemak van de DICO-berichten ervaren.  

Geautomatiseerde controles bestel-/pakbonnen en facturen in Gilde-systeem

DICO-standaard: snelle en foutloze elektronische communicatie

“In ons bedrijf komen per dag tientallen bestellingen binnen,” zegt Dennis van de Wouw, facilitair manager en inkoopcoördinator bij BINK Elektro. “De pakbonnen vergeleken we altijd handmatig met de bestellingen. De inkoopfactuur vergeleken we ook weer handmatig met de bestel- en pakbonnen. Dat kostte enorm veel tijd. Daarom zijn we blij dat Gilde er zo veel werk van heeft gemaakt om de Sales standaard te implementeren in het Gilde-systeem. Dat gaat ons, en andere kleine en grote klanten, heel veel tijd en fouten besparen.” 

Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software

Assink-Weustink en PMDO Vastgoedonderhoud over het Gilde-systeem en de DICO-standaard

Minder tijd en minder fouten

Hoe ideaal is het als ketenpartners in de bouw- en installatiesector veilig, efficiënt en foutloos berichten kunnen uitwisselen tussen hun computersystemen? Precies! Gilde Software is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkelingen rondom de DICO-standaard.  Inmiddels hebben behoorlijk wat klanten de Gilde-koppeling met de DICO Standaard geïmplementeerd. Chris van den Dikkenberg, directeur van PDMO Vastgoedonderhoud en Marc Klein Douwel, controller van Assink-Weustink Elektro, delen hun enthousiasme graag. 

Wilt u meer weten over Gilde Software en/of de DICO-standaard in combinatie met ons Gilde-systeem? Neem dan contact met ons op via 0316-345 050 of mail naar info@gildesoftware.nl 

Volg ons ook via: