Een goede voorbereiding is het halve werk

Automatiseringsprojecten worden steeds complexer, terwijl veel bedrijven al een teleurstelling hebben meegemaakt in hun automatiseringsverleden. De blauwdruk brengt de (on)mogelijkheden in kaart en legt de basis voor een succesvol project.

Voordat een definitieve beslissing moet worden genomen over een omvangrijke (her)automatisering kunnen met de blauwdruk alvast stappen worden gezet en garanties worden ingebouwd.

De totaaloplossing die met een bedrijfsomvattend (ERP) systeem als het Gilde-systeem wordt geboden is veelomvattend en biedt veel mogelijkheden. De implicaties van de invoering van het systeem zijn op basis van een bedrijfsgerichte presentatie nauwelijks te overzien. Het opstellen van een blauwdruk is voor uw organisatie wellicht een goede stap.

De blauwdruk geeft antwoorden op vragen als:

  • Zijn onze processen logisch gestructureerd?
  • Op welke manier willen we ons bedrijf organiseren en automatiseren?
  • Hoe houden we grip op ons bedrijf en de diverse activiteiten?
  • Waar wordt geld verdiend en waar verloren?
  • Past het systeem goed bij onze organisatie?
  • Hoe moeten we het systeem inrichten en gebruiken?
  • Wat gaat het automatiseringstraject ons in totaal kosten en ook belangrijk: wat gaat het opleveren?

Een goede voorbereiding is 90% van het uiteindelijke resultaat
De blauwdruk legt een goed fundament onder het nieuwe automatiseringstraject; het verhoogt de betrokkenheid van uw medewerkers en brengt mogelijke risico’s in kaart. De blauwdrukfase geeft u de mogelijkheid na te denken over de manier waarop u uw bedrijf kunt en wilt her-organiseren. Door deze fase krijgt u vooraf inzicht in de kosten, opbrengsten en de aanpak van het automatiseringstraject. Een blauwdruk vergt slechts een beperkte investering en wordt dubbel en dwars terugverdiend in het vervolgtraject. In ieder geval zorgt de blauwdruk voor een reëel verwachtingspatroon en behoedt in het slechtste geval voor een mislukking.

Interesse?
Een blauwdruk wordt altijd op uw situatie afgestemd. Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen met uw account manager die u verder informeert over de mogelijkheden en de stappen die daarvoor moeten worden gezet.

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.