Albert Keizer, hoofd bedrijfsbureau Insituform Technologies

Met Gereedschapbeheer hebben we permanent in- en overzicht!

Gilde Software

Begin 2018 besloot Insituform Rioolrenovatietechnieken bv, marktleider in de renovatie van rioolleidingen, drink-, pers-, blus-, proces- en koelwaterleidingen, Gereedschapbeheer aan te schaffen. “We hebben veel kostbaar gereedschap”, vertelt Albert Keizer, hoofd bedrijfsbureau.

“Het is wettelijk verplicht om dat periodiek te keuren. Tot dat moment hielden we de keuringsdata, de certificaten en dergelijke bij in Excel. Hetzelfde met voorraadbeheer en met de certificaten die medewerkers behalen. Dat werkt, maar is wel omslachtig. Het kost veel tijd om het bij te houden en om de actuele informatie te vinden. Met Gereedschapbeheer wilden we alle data bij elkaar houden en direct ontsluiten voor geautoriseerde medewerkers.”

Brengt Gereedschapbeheer wat je hoopt?
“Zonder meer. Binnen een of twee dagen kan iedereen werken met Gereedschapbeheer. Als personeel van onze Technische Dienst gereedschap moeten keuren, slaan ze het rapport op met een foto en zijn onze bestanden direct geactualiseerd.

Met de voorraadbeheerfunctie kun je bovendien precies zien wat de actuele voorraad is en deze op peil houden. Op dit moment wordt het GB Locator systeem afgerond. Als dat gebeurd is, kunnen we de locatie van ons materieel ook op een eenvoudige manier volgen. Het beste bewijs voor de kwaliteit is dat intern vrijwel iedereen meteen enthousiast was. Inkoop ook, maar dan vooral vanwege de prijs/kwaliteit-verhouding,” lacht Albert.

Pluspunten
+ zeer betaalbaar
+ snel
+ gebruikersvriendelijk
+ voor keuringen, voorraadbeheer, certificaten
+ werkt stand alone, koppeling met ERP-systemen mogelijk