Gilde BI

Wie op elk gewenst moment een helder beeld wil hebben van de kerngegevens van zijn organisatie, kan niet zonder Gilde BI. Iedere organisatie verzamelt doorlopend belangrijke data over de bedrijfsvoering. Voor klanten van Gilde zit al deze data opgeslagen in het Gilde-systeem. Data is maar gewoon data als u er niets mee doet. Maar wanneer u deze data inzichtelijk kan maken, kunt u er ontzettend veel van leren. De kunst is zelfs om met die data te sturen op optimalisatie van uw bedrijfsvoering. Dat cruciale inzicht kunt u nu eenvoudig verkrijgen met Gilde Business Intelligence, ook wel Gilde BI genoemd.

Gilde ontwikkelde deze module op basis van Power BI van Microsoft. De kracht van Gilde BI is de heldere visualisatie van de data in het Gilde-systeem. Door cruciale data gestructureerd in kaart te brengen krijgt u op elk gewenst moment een verhelderend overzicht of ‘rapport’ van de stand van zaken in uw bedrijf. Gilde BI kan zo een belangrijke rol spelen in het nemen van strategische besluiten.

Marcel de Groot, directeur De Groot Groep, Hengelo
Als ik mijn dashboard bekijk, zie ik precies waar ik moet sturen.” 

Kant-en-klare basis
Gilde Software heeft geïnvesteerd in BI-kennis om te komen tot een standaard Gilde BI; een BI-datamodel gebaseerd op het standaard Gilde-systeem met een aantal standaard rapportages/visualisaties per functiegebied:

  • Commercieel (offertes en notities);
  • Artikelstatistiek (omzet analyse);
  • Projecten (uren en onderhanden werk);
  • Financieel;
  • Open posten.

Gilde Software

Startpakket: laagdrempelig een vliegende start
Wilt u op elk gewenst moment een helder beeld van uw kerngegevens? Dan kan u niet zonder Gilde BI. Voor een vast bedrag realiseren wij een werkend BI-systeem in, gericht op uw wensen en knelpunten en op uw administratie(s). Een extra voordeel van het BI-startpakket is dat u weinig tijd hoeft te investeren; de data zit al in uw Gilde-systeem. Naast enkele uren voor de inventarisatie van uw wensen, inrichting en een workshop voor de overdracht kost BI geen implementatietijd. Wel levert BI u direct inspiratie om verbeteringen door te voeren in uw systeem en organisatie.

Automatische rapportage
Wie extra ontzorgd wil worden kan kiezen voor een upgrade. Voor € 8,40 per maand, per gebruiker, kunt u rapportages en grafieken automatisch laten actualiseren en verzenden naar vooraf bepaalde ontvangers. Dit abonnement neemt u af bij Microsoft en wij helpen bij het instellen van deze extra functies.

De kracht van Gilde BI is:

  • Via visualisatie nieuw inzicht geven in de reeds aanwezige data;
  • Overzicht meerdere (boek)jaren;
  • Extra interessant bij meerdere administraties en databronnen;
  • Bijkomend voordeel is dat vervuiling in data zichtbaar wordt;
  • Via Gilde beschikt u over een specialist die BI afstemt op de zaken waar uw grootste zorg ligt; zodat u grip krijgt op de kritische factoren binnen uw bedrijf.

Monique Princen, hoofd administratie Tal Techniek
Met Gilde BI op elk moment actueel liquiditeitsoverzicht.

Gilde Software

Nico Deunk | BI-specialist

Uw BI-specialist

Met meer dan 10 jaar ervaring in het inzichtelijk maken van complexe bedrijfsdata, is Nico Deunk een echte BI-specialist. Nico helpt u proactief met het optimaliseren van uw database en inrichten van uw dashboards en rapportages. Meer weten over de mogelijkheden?