Gilde Software ondersteunt ketenstandaard in onderhoudsbranche

Wie ook maar een beetje thuis is in vastgoedonderhoud, weet hoe omslachtig het traject kan verlopen van de melding van een klus tot de facturering en betaalbaarstelling ervan. Gevolg: onnodig veel fouten doordat dezelfde gegevens op verschillende plaatsen (bijvoorbeeld woningcorporatie en uitvoerend onderhoudsbedrijf) door verschillende mensen ingevoerd moeten worden. Daardoor fors tijdverlies en onnodige kosten. Wat zou het mooi zijn als daar een geautomatiseerde oplossing voor zou zijn…

De ketenstandaard: sneller en foutloos berichten uitwisselen

Die oplossing is er nu: de ketenstandaard, ontwikkeld door de Stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie. De ketenstandaard is een set van afspraken voor elektronische communicatie. De afspraken zijn software-onafhankelijk. Ofwel iedereen die de ketenstandaard gebruikt kan snel en foutloos berichten uitwisselen. Gilde Software is enthousiast over de ketenstandaard. Want met enkele duizenden klanten in diverse sectoren van de Nederlandse bouwbranche (onder wie schilders, stukadoors, dak- en gevelbedrijven, installateurs, onderhoudsbedrijven) weten we welke besparingen hier te behalen zijn.

“Alle partijen zijn dus real-time op de hoogte van de status van de opdracht.”

De voordelen
Een voorbeeld: een corporatie meldt een opdracht via ketenstandaard. Het bericht komt meteen op de goede plek. Planning en uitvoering zijn daarna voor iedereen inzichtelijk. Alle partijen zijn dus real-time op de hoogte van de status van de opdracht. De factuur wordt elektronisch verstuurd, ingelezen en gecontroleerd. De foutenlast gaat naar nul en de tijdbesparing piekt. Plus: als een corporatie een factuur handmatig verwerkt kost dat 17 euro, als dezelfde corporatie die factuur als XML-bericht kan verwerken met de ketenstandaard kost dat maar 3 euro. Tel uit je winst.

Uitnodiging: informatie en workshops op 23 november
Wat er al gerealiseerd is aan ketensamenwerking in de praktijk van Gilde Software kunt u horen en zien op 23 november. Dan is er in Lunteren een voorlichtingsbijeenkomst over de ketenstandaard, met een workshop van Gilde Software. Het doel is de mogelijkheden en de voordelen duidelijk te maken van elektronische berichtuitwisseling tussen partijen, die betrokken zijn bij vastgoedonderhoud. Tijdens deze bijeenkomst ontmoeten opdrachtgevers en onderhoudsbedrijven elkaar en delen hun ervaringen over samenwerking in de keten.

Schrijf u in, laat u informeren en behaal er voordeel mee in uw praktijk. We zien u, het liefst samen met uw opdrachtgevers, graag op 23 november in Lunteren.

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.