Gilde-systeem past BRI als een maatpak

De mooiste cadeautjes komen altijd onverwacht. Zoals de uitspraak: “Gilde past ons als een maatpak, terwijl het eigenlijk geen maatpak is.” De woorden komen van Jan van Beelen, als technisch directeur van de BRI groep uit Noordwijkerhout verantwoordelijk voor o.a. het ICT-beleid. De BRI Groep koos voor ERP van Gilde om twee redenen. Eén: het Gilde-pakket past het beste bij de processen binnen de BRI Groep. Twee: Gilde is heel actief in het maken van andere oplossingen. Jan geeft als voorbeelden de mobiele werkbon, die BRI niet ‘van de plank’ wilde. “We zien dat Gilde heel flexibel kan meedenken en handelen om tot een goede oplossing te komen.”

[vc_row][vc_column][ivf video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=r4Kiam056dI” frame=”mbp” bgd=”7252″ icon=”arrow75″ icon_color=”#ffffff” play_animation=”0″][/vc_column][/vc_row]

Zorg dat proces en pakket in elkaar passen
Je zou bijna denken dat Jan uit het juryrapport van de Nationale Business Succes Award voorlas. We werden bekroond omdat we de beste bedrijfsspecifieke software leveren. Inderdaad, één flexibel pakket dat je op maat kunt snijden voor alle projectmatig werkende organisaties. Waarbij wij altijd praten over automatiseren=organiseren. Ofwel: richt je organisatie als het kan zó in, dat proces en pakket in elkaar passen. Er is veel mogelijk met Gilde-systeem, maar een pakket kan mensen niet dwingen. Houd dus bij de inrichting van het pakket rekening met de wensen en mogelijkheden van medewerkers, om teleurstellingen en desinvesteringen te voorkomen.

“Onze hele bedrijfsvoering zit binnen Gilde. Alle workflows lopen via het Gilde-pakket.”

Het draait om rendement
Soms horen we in het begin van het traject: waar bemoeit Gilde zich mee. Maar bedrijven zijn achteraf eigenlijk altijd blij dat we op deze manier meedenken. Uiteindelijk willen we gewoon net als zij dat ons pakket rendement oplevert. Bij BRI lukt dat wel. “Onze hele bedrijfsvoering zit binnen Gilde. Alle workflows lopen via het Gilde-pakket.” De grote winst zit erin dat alle gegevens en alle dossiers direct toegankelijk zijn. Geen zoek- en spitwerk, alles direct voorhanden.

Meegroeien
Dus met dit ERP-pakket van Gilde is de BRI Groep klaar? Nee, zegt Jan, want de wereld verandert, de BRI Groep verandert en Gilde verandert soepel mee. “Neem de mobiele werkbon. Wij wilden geen urenregistratie meer doen op kantoor. Gilde werkt aan een oplossing om vanuit het Gilde-systeem werkbonnen in de cloud te zetten. De servicemonteurs laden deze op de PDA in. Daarna registreren ze on the job feilloos wat geregistreerd moet worden. Die data komen automatisch in het systeem terecht, waarna we direct kunnen factureren.” Wat dat aan uren scheelt die je aan nuttige zaken kunt besteden, is niet exact te becijferen. Jan van Beelen schat dat het een FTE uitmaakt. Tel uit je winst, zeg ik dan.

Vragen? Opmerkingen? Sparren met Gilde?

Laat hier je gegevens achter.

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.