Remco Cuijpers, mede-eigenaar ABC Hekwerk Lottum

Calculatiesoftware Gilde snel terugverdiend

“De implementatie van het Gilde systeem bij ons was er een uit het boekje”, zegt Remco Cuijpers, met zijn broer eigenaar van ABC Hekwerk. “We wilden van Excel- en andere losse programma’s af en één systeem voor het hele traject van calculatie tot en met facturatie. Wij hadden vooraf op papier gezet hoe ons bedrijfsproces loopt en wat voor ons het ideale programma zou zijn. Gilde was eerlijk genoeg om te zeggen dat het ideale programma nog even gemaakt moest worden. Dat hebben ze gedaan. Wij werken er sinds 2013 mee. Ja, we doen er alles mee en zeker de calculatiesoftware levert enorm veel tijd en geld op.”

Calculatiesoftware scheelt zóveel tijd
“Voorheen noteerden we de wensen bij de klanten, maakte een calculatie in Excel, lieten deze calculatie in een offerte gieten, voerden controle uit en verstuurden deze. Materiaallijsten, planning, werkbonnen, alles werd met de hand gemaakt en verwerkt. Daar was een medewerker op kantoor de hele week mee bezig. Nu is dat nog drie ochtenden. Alleen al daarmee hebben we de investering al lang  en breed terugverdiend. Bovendien kunnen we zo snel en betrouwbaar calculeren, dat we veel meer calculaties kunnen maken dan voorheen en meer tijd voor onze klanten hebben. Ook daar betaalt de investering in de calculatiesoftware van Gilde zich goed uit.”

Logo ABC Hekwerk
Foto Remco Cuijpers

Calculatiesoftware is het hart van een handig modulair systeem
“In het eerste gesprek zei Gilde dat haar modulaire programma op maat te maken is voor elk bedrijf. Ik weet nu dat het in ieder geval voor ons bedrijf geldt. Van calculatie naar opdracht naar materiaalbehoeftelijst naar bestellijst, het is telkens één druk op de knop. Zo gaat dat door tot het project is afgesloten. En planning is al even enthousiast als de administratie over het gebruiksgemak en het overzicht dat je houdt.

Onderweg kun je op elk moment zien hoe het project ervoor staat. Is de bestelling gedaan, is het werk aan de gang of ingepland, je ziet het meteen. Zo laat het Gilde-systeem ook meteen zien wat je omzetten zijn, hoe de betalingen verlopen, wat de werkvoorraad is. Natuurlijk hadden wij enkele specifieke wensen. Ik wil bijvoorbeeld de marge per product kunnen veranderen. Vaste uurprijzen hanteren. Geen probleem. Dan zie je hoe flexibel dat pakket van Gilde inderdaad op maat te maken is.”

Van harte aanbevolen
ABC Hekwerken is een soft franchise organisatie. “Daar ligt een kans voor Gilde. Ik steek mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken als ik collega’s spreek. Van één van hen weet ik dat deze inmiddels ook met Gilde werkt. Hij is even enthousiast, gelukkig! Ik denk dat er voor Gilde nog een wereld te winnen is in onze branche.”