Ralph Bink, BINK Groep

We willen gewoon de beste oplossing

De overgang van DOS naar Windows ging voor BINK Groep uit Zundert samen met de overgang naar Installogic van Gilde. “We wilden het gemakkelijker en Gilde leverde dat”, zegt Ralph Bink. “Gilde biedt een goed uitgebreid en betaalbaar pakket en heeft  bovendien veel kennis over onze markt. Niet dat we meteen het hele pakket zijn gaan gebruiken. We zijn bijvoorbeeld pas onlangs begonnen met het offerteopvolgingssysteem. Die module zat er altijd al in, maar nu waren we er klaar voor. En we plukken er direct de vruchten van.

De kracht van de samenwerking vind ik, dat Gilde met ons in de praktijk de beste oplossing wil zoeken voor bepaalde vraagstukken. Eind 2013 besloten we met digitale werkbonnen te gaan werken. Onze mensen moeten die op een tablet kunnen invullen. Als je zoiets invoert, kun je het maar één keer goed doen. Samen met Gilde hebben we uitgevonden wat dat voor ons betekent. Kijk, dat noem ik samenwerken. De voordelen van digitale werkbonnen zijn voor een organisatie als de onze enorm. Als een project is afgerond, kunnen we bijvoorbeeld direct factureren. Tel uit je winst!

Gilde Software

We willen nog veel meer uit het pakket halen. Met het pakket kun je mensen strak aansturen, procedures vastleggen, processen in de greep houden. Met Gilde overleggen we nu over hoe we het maximale rendement uit de automatiserings-mogelijkheden kunnen halen. Dat gaat zeker helemaal goed komen.”

Zijn er nog bijzonderheden? “We hebben drie BV’s in één pand: Bink Installatie Groep, Duurstroom (zonnepanelen) en Bink Beveiliging. Elk voert een eigen administratie in Gilde. We willen de cijfers uiteraard wel consolideren. Gilde heeft daar een mooi stukje maatwerk voor geleverd.”