Mitchel Vissers, Vissers Electro

Eenvoudig en betaalbaar programma om installaties te tekenen

Nog niet lang geleden schafte Mitchel Vissers van Vissers Electro uit het Brabantse Berlicum 2D-Cad aan bij Gilde Software.

Waar was je naar op zoek?
“In de werkvoorbereiding is het handig als je de installatie uittekent. Ik wilde een simpele, betaalbare oplossing om snel mee aan de slag te kunnen. Het 2D-Cad programma van Gilde Software sprong er sterk uit.”

Waar gebruik je het nu het meest voor?
“Op de eerste plaats om de installaties voor woningen in te tekenen. Daarnaast ook om de sparingen voor betonnen vloeren precies aan te geven. Het mooie is: iedereen kan direct aan de slag met 2D-Cad. Geen ingewikkelde software, maar een heel gebruiksvriendelijk programma.”

Dus weinig oefening nodig?
“Precies. Ik gebruik 2D-Cad niet elke dag. Maar als ik er dan weer aan de slag ga, is het alsof ik net ben opgehouden. Zonder voorbereiding kan ik zo weer gaan tekenen.”

2D-Cad schermt nogal met de PDF-import. Hoe vind jij die?
“De meeste tekeningen bestaan in PDF of DWG. Zelf krijg ik de meeste in PDF. Ik hoef die tekeningen alleen in te lezen in 2D-Cad. De software verwerkt alle gegevens en zet ze om voor direct gebruik. Ideaal, ik kan niet anders zeggen.”

Gilde nog nodig gehad bij de start?
“Ik denk dat bijna iedereen kan werken met 2D-Cad. Maar er kan altijd iets tegen zitten. Dan is het fijn om te weten dat de mensen van Gilde je snel uit de brand helpen. Ze hebben me zelfs eens op een zondagochtend op weg geholpen. Super.”