Kennissessie ‘Automatisering’ – 21 maart 2017, Hardenberg

Op dinsdag 21 maart 2017 organiseert Cintec in samenwerking met Gilde Software een kennissessie over Automatisering. 

Carlogic van Gilde Software is de meest gebruikte software voor werkplaatsmanagement in onze sector. Over de sterke en zwakke punten van software raak je nooit uitgepraat, dit geldt ook voor Carlogic. In 2014 is een eerste gebruikersoverleg met gebruikers en Gilde Software georganiseerd. Deze kennissessie is de vijfde op rij en de tweede in Hardenberg, voorafgaand aan de start van de vakbeurs Transport Compleet.

Het programma is vastgesteld op basis van de deelnemersenquête na de vorige bijeenkomst in Gorinchem en bestaat uit korte presentaties over actuele onderwerpen. Er is een belangrijke plaats voor het stellen van vragen en het delen van praktijkervaringen, zoals in het onderwerp ’tips en trucs’. Gilde Software is zeer geïnteresseerd hoe u als gebruiker of geïnteresseerde aan kijkt tegen nieuwe ontwikkelingen binnen de automatisering en in hoeverre deze matchen met uw toekomstige verwachtingen op ICT-gebied.

Al met al een interessant, actueel en praktijkgericht programma waar uw inbreng op prijs wordt gesteld en het samen kennis delen een belangrijke plaats in neemt. Voorafgaand aan de beurs laat u zich in een paar uur bijpraten op dit vakgebied en krijgt u handvatten om effectiever te kunnen werken met de software.

Locatie
Evenementenhal Hardenberg
Vergaderzaal restaurant 3, parkeren en ingang bij entree 5
Energieweg 2, 7772 TV  Hardenberg

Programma
10.30 uur: Ontvangst met koffie.
11.00 uur: Welkomstwoord.
11.05 uur: Efficiënt en correct factureren:

  • Hoe kunt u ervoor zorgen dat uitgaande facturen correct zijn en met zo min mogelijk handelingen bij de klant liggen? De mogelijkheden hiervoor, inclusief digitaal factureren zullen worden gepresenteerd door Henri Polman van Gilde Software.

11.30 uur: Tips en trucs in de praktijk:

  • De door de deelnemers ingediende vragen worden voorzien van praktische tips. Slimme gebruiksoplossingen voor praktische problemen bedacht door deelnemers worden ook behandeld.

12.00 uur: Managementinformatie:

  • Welke informatie heeft het management van een carrosseriebedrijf nodig. Presentatie van Power BI, een Microsoft SQL-tool waarmee op eenvoudige en razendsnelle wijze de gewenste managementinformatie kan worden gepresenteerd. De databases in Carlogic worden hiervoor gebruikt en de gewenste dashboard informatie kan zelf op eenvoudige wijze worden ingeregeld. Gedachtewisseling over welke informatie en visualisatie wenselijk is.

12.15 uur: Lunch
12.45 uur: Digitale checklists en formulieren:

  • Delen van de praktijkervaringen van de formulierentool MoreApp voor keuringen. Presentatie van Bevako Delfgauw, Peter Wester.
  • Discussie over de gewenste uitbreidingen en koppelingen met Carlogic/RAI.
  • De digitale werkbon via MoreApp, scanner, WerkbonApp of…?

13.15 uur: Nieuwe portable scanner en uitbreiding urenregistratie:

  • Evaluatie van het gebruik van de nieuwe portable scanner en brainstorm over de gewenste uitbreiding van functionaliteiten, zoals urenregistratie.

13.45 uur: Preview nieuwe generatie software:

  • Korte introductie over de mogelijkheden van opvolger Carlogic 5.
  • Grafische hulpmiddelen bij invoer werkorder.
  • Brainstorm over wensen deelnemers inzake nieuwe technologie.

14.00 uur: Afsluiting, invullen enquête en bezoek aan de beurs.

Inschrijven kan tot 8 maart a.s. Het aantal plaatsen is beperkt, aanmelding gebeurt op volgorde van inschrijving.

Graag tot dan!

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.