Kennissessie ‘Automatisering’ voor de Nederlandse Voertuigindustrie

Gilde Software
Gilde Software

Op 6 september, voor de opening van de Transport Compleet beurs in de evenementenhal te Gorinchem, hield CINTEC in combinatie met Gilde Software een kennissessie ‘Automatisering’ voor de transportbranche.

Om 10.30 werden de gasten die zich hadden ingeschreven ontvangen. De opkomst was prima en de sfeer collegiaal. Het van elkaar leren en uitwisselen van informatie onderling, startte gelijk al bij het eerste bakje koffie.

Om 11.00 uur verwelkomde Henri Polman iedereen waarna iedere aanwezige kort zichzelf en hun bedrijf en functie even voorstelde. Hierna werden de verschillende onderwerpen van de vorige kennissessie maart 2017 in Hardenberg doorgenomen en per onderwerp de stand van zaken besproken.

Daarna was het de beurt aan Bauke IJntema van Carrosseriebouw te Heerenveen. Als jarenlange gebruiker van de Gilde Software was Bauke bereid om een presentatie te verzorgen over hoe zijn bedrijf de Carlogic software gebruikt om snel en accuraat de verschillende calculaties op te maken, te checken en deze na controle om te zetten naar een offerte. Bauke en zijn mensen gebruiken hiervoor de handige jumbo’s. In eerste instantie geeft dit een grove opzet, zodat bepaalde zaken gewoonweg niet vergeten kunnen worden.

Een jumbo is een verzameling van materialen en uren die nodig zijn voor een bepaald deel van de totale opdracht. De verschillende delen worden na de eerste opzet per jumbo nog verfijnd door keuzes te maken in materialen en uitvoeringen. Alle binnen en buitenmaten van het object wordt ingevoerd waardoor de Carlogic software de calculatie automatisch naar deze maten aanpast. Tussentijds zijn op diverse plaatsen marge checks mogelijk op de gebruikte  materialen en inschatting van de uren.

De uitleg van Bauke was helder en duidelijk. Uit de diverse vragen van de overige aanwezigen bleek duidelijk dat deze wijze van calculeren, de opmaak versneld en het miscalculeren verkleind.

Na de lunch werd een kijkje gegeven naar de nieuwste Carlogic-generatie. Met deze versie maakt Gilde Software een grote stap naar het geïntegreerd digitale werken. Henri Polman en Rudy Aalders lieten online de perfecte samenwerking zien tussen de mobiele en de backoffice oplossing van Carlogic. De voordelen van “altijd alle Carlogic-informatie bij de hand hebben” zijn uiteraard legio.

De meeting werd afgesloten met een enquête waarin duidelijk aangegeven werd dat dit soort kennissessies van Gilde Software erg worden gewaardeerd. Nieuwe onderwerpen werden aangedragen die weer kunnen worden gebruikt voor de volgende sessie die gehouden zal worden op 14 maart 2018 tijdens de Transport Compleet beurs te Hardenberg.

Wilt u zich hiervoor aanmelden, stuurt u dan een bericht naar h.polman@gildesoftware.nl!

Download hier de presentatie van Gilde Software!

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.