Op mijn plek gevallen bij de helpdesk?!

Gilde Software

“Bedrijfseconoom als
helpdeskmedewerker
in de ICT”

Meer lezen? Klik hier!

“Je zou in zekere zin kunnen zeggen dat ik mijn eigen opvolger zoek op de helpdesk van Gilde Software. Want als ik hier straks verder ga als consultant, blijven de vragen komen. Maar eerlijk gezegd kunnen we nu al wel wat extra mensen gebruiken op de helpdesk. Daarom vertel ik mijn verhaal.

Na mijn vorige baan kon ik kiezen: weer aan de slag als junior-controller of een nieuwe baan als helpdeskmedewerker bij Gilde Software. Met mijn studie Bedrijfseconomie lag de eerste optie misschien voor de hand. Maar ik koos voor Gilde. Waarom? Omdat ik bij Gilde tot mijn verrassing dagelijks met bedrijfsprocessen te maken heb, zeker ook met de financiële aspecten ervan. Kers op de taart: bij Gilde kan ik de ICT-kant van de grote informatiebehoefte binnen organisaties leren kennen. Ik krijg dus het beste van twee werelden. Het spreekt me trouwens ook aan dat Gilde een afgestudeerd bedrijfseconoom op deze plek wil aannemen. Niet bepaald het profiel waarop geheadhunt wordt.

Ik ben afgestuurd in 2015, aan de HAN. In mijn baan als junior-controller merkte ik wel dat steeds meer van mijn taken in de toekomst overgenomen worden door erp-systemen. Ik schreef bijvoorbeeld regelmatig de code om tot goede financiële rapportages te komen. Die functies, en meer, zijn echter al ingebouwd in erp. Het mooie is dat Gilde-systeem in dezelfde taal codeert als ik deed. Bekend terrein dus. Daarom kreeg ik al snel de vraag of ik wil doorgroeien tot consultant bij Gilde. Lijkt me geweldig, maar nu nog even niet. Ik heb net een kind en daar wil ik tot de schoolperiode ruim de tijd voor nemen.

Maar goed, de toekomst is dus aan erp-systemen, denk ik. Daarom wilde ik me daarin verdiepen en de ict-kant ervan leren kennen. Geen betere plek daarvoor dan op de helpdesk van Gilde. Ik krijg heel veel verschillende klanten aan de telefoon. Door te luisteren, te vragen en mee te denken leer ik de bedrijfsprocessen kennen en keer ik de software binnenstebuiten. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Ik kan de klanten steeds beter en sneller helpen. En ik bereid me voor op mijn rol als consultant.

Snel de goede vragen stellen
De belangrijkste taak als helpdeskmedewerker is: snel analyseren en tot de kern van het probleem doordringen. Dat doe je door de goede vragen te stellen. Hoe beter je het pakket kent, hoe sneller je een probleem kunt tackelen, merk ik. De creativiteit groeit met de kennis van de software. In de basis train ik voor wat een consultant ook doet: de situatie bij een bedrijf in kaart brengen, kijken wat er nodig is en daar de oplossing voor aanbieden. Het verschil is dat ik de hele dag in andere keukens kijk, terwijl een consultant zich wat langer kan concentreren op één vraagstuk.

Werksfeer belangrijk
Ik had nooit gedacht ooit helpdeskmedewerker te zijn. Evenmin zag ik mezelf als consultant erp-software. Toch ben ik blij dat ik de stap gezet heb. Niet alleen voor het vak, trouwens. Ook omdat dit echt een mkb-bedrijf is zoals je dat op school hoopt. Knus. Goed doorwerken, maar wel ontspannen met elkaar omgaan. Weinig hiërarchie, informeel. Alle ruimte voor een carrière, maar ook om jezelf te blijven. Klinkt te mooi om waar te zijn? Kom gewoon eens praten, dan merk je het wel.”

Dominic Stenger, productondersteuning Gilde Software

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 10 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.