Praktische opleidingen voor het gebruik van het Gilde-systeem

Gilde biedt praktische opleidingen aan voor het gebruik van het Gilde-systeem. Klassikaal opleiden doet Gilde vanuit haar eigen trainingsruimte in Duiven. Hier hebben wij, met in acht name van de RIVM-richtlijnen, plek voor 6 cursisten. Bent u een nieuwe gebruiker, heeft u nieuwe medewerkers of gaat u gebruik maken van nieuwe functionaliteit of modules? Dan is een cursus of opleidingstraject raadzaam. Zo haalt u of halen uw medewerkers meer uit de uitgebreide mogelijkheden van het Gilde-systeem.

Agenda en aanmelden

Bekijk ons actuele cursusaanbod voor de komende maanden en meld u direct aan.  

We bieden twee soorten klassikale opleidingen aan:

 • Gilde instap- en vervolgcursus: ter brede kennismaking met het Gilde-systeem. Ongeacht de rol van uw medewerker in uw organisatie.
 • Verdiepingscursussen: een verdere verdiepingsslag voor specifieke functionaliteit en modules binnen het Gilde-systeem. Bekijk het actuele aanbod.

Naast klassikale opleidingen bij ons in Duiven bieden we ook een online zelfstudie programma aan. Op basis van voor gedefinieerd cursusmateriaal kunt u zelf de materie eigen maken, op elke gewenste locatie en op uw eigen tempo. Bovendien bieden we ook de mogelijkheid voor in-company opleidingen op uw eigen locatie. Neem contact op met trainingen@gildesoftware.nl voor het bespreken van de in-company- en online mogelijkheden.

Zelfstudie

Op eigen tempo
Op vaste dagen in de maand bieden wij u online support bij uw zelfstudie om u het Gilde-systeem nog meer eigen te maken. Klik op het plusje voor meer informatie.

Op diverse donderdagen in de maand is ons opleidingslokaal beschikbaar voor zelfstudie. Met door onze consultants ontwikkeld opleidingsmateriaal kunt u op eigen tempo de materie van het Gilde-systeem eigen maken.

Zie onze actuele agenda voor de eerstvolgende zelfstudie data. 

Het opleidingsmateriaal is onderverdeeld in diverse modules. U kiest zelf welke modules u wilt leren en in welke volgorde. Welke dat zijn zal samenhangen met uw functie binnen uw organisatie. Iedere module wordt afgesloten met een test. Deze vorm van studie is er op gericht om nieuwe gebruikers snel op weg te helpen in het Gilde-systeem. De maximale groepsgrootte is 12 personen. 

 Lees meer over de kosten en mogelijkheden. 

Klassikaal

Instap- en vervolgcursus
Klassikaal bieden we een instap- en vervolgcursus aan. Daarbij nemen we de cursisten aan de hand mee. Klik op het plusje voor meer informatie.  

Tijdens de klassikale opleiding nemen we de cursisten aan de hand mee door het Gilde-systeem. Daarbij mengen we theorie met praktijk; de theorie van de bedrijfssoftware, zoals beschreven in het Gilde Basisboek, met de praktijk van onder andere uw bedrijf en die van uw medecursisten. Zo wordt de theorie heel tastbaar. Indien gewenst kunnen ook vooraf gemelde praktijkcases tijdens de cursus worden behandeld. 

De klassikale ‘leergang’ bestaat uit twee fases:  

Instapcursus (1 lesdag) 

 • Gevoel krijgen met wat de ‘ruggengraat’ is van het Gilde-systeem;
 • Aanmaken van basisgegevens en doen van basis inrichting; 
 • Terugvinden en wijzigen van basisgegevens.

Vervolgcursus (1 lesdag) 

 • Workflow offerteaanvraag > opdracht > eindfactuur  
 • Kennis van de 8 ‘grond’-rapportage werkmappen: 
  • Offerte follow-up  
  • Onderhoudsplan  
  • Lopende werken  
  • Lopende werkbonnen  
  • Werkbon terugmelden  
  • Bestelstatusdetails  
  • Boekingsprotocol  
  • Opdrachtstand
 • Per leergang kunnen zich maximaal vier bedrijven inschrijven, met in totaal maximaal 12 personen.  

Lees meer over de kosten en mogelijkheden of meld u aan 

Heeft u de beide cursusdagen afgerond maar wilt u nog verder de (proces)diepte in? Kijk dan ook eens naar ons aanbod verdiepingscursussen 

Verdiepingscursussen

Verdiepingscursussen
Oók klassikaal bieden wij diverse verdiepingscursussen aan, gericht op een bepaald proces of onderdeel van het Gilde-systeem. Zie ons actuele aanbod hieronder:  

Bedrijfsspecifieke training

Heeft u interesse in een bedrijfsspecifieke (op-maat) training, op locatie of in ons opleidingsslokaal? Ook dát kan. We werken met een standaard database of met (een kopie van) uw eigen database. Overleg met uw accountmanager of stuur een mail naar trainingen@gildesoftware.nl 

Opleidingsadvies

Heeft u behoefte aan advies inzake uw opleidingstraject? Onze adviesmodule biedt dan uitkomst. Wilt u daarna toch nog even sparren? Mail dan naar trainingen@gildesoftware.nl