Meteen kosten en tijd besparen?

Veel uitvoerende bedrijven binnen de bouwbranche gebruiken een ijzersterke automatiseringsoplossing voor hun bedrijfsvoering: Gilde calculatie- en ERP-software. Hierin kunt u uw complete administratie van acquisitie en calculatie tot en met de betaling van de laatste factuur eenvoudig en overzichtelijk bijhouden.

Naast het gebruikersvriendelijke ERP-pakket leveren wij diverse specifieke teken- en rekenoplossingen die naadloos aansluiten op onze bouwcalculatie software. Zo kunt u artikelbestanden van uw toeleveranciers inlezen of via internet ontsluiten (Ketenstandaard Bouw & Installatie en Artikelbeheer.nl). Ook kunt u gebruik maken van standaard normering via Bouwkosten of Bouwdelen en Casadata. De opzet van uw projecten is vrij te definiëren, waarbij de software onder andere de systematiek van Stabu en NLsfb ondersteunt; dit uiteraard niet allen voor de calculatie, maar ook voor de bewaking.

Gilde Software

Complete bedrijfssoftware voor projectmatig werkende bedrijven

Het hele idee van bedrijfssoftware is dat je de bedrijfsprocessen kunt automatiseren die je wilt automatiseren. Daarom omvat het complete Gilde-systeem alle modules en apps die je bedrijf nodig heeft om efficiënt te kunnen werken. Jij beslist welke je activeert en dus welke je betaalt. De vaste basis van het Gilde-systeem bestaat uit:

Relatiebeheer & CRM  |  Agenda  |  Calculeren
Projectadministratie  |  Factureren

De mogelijke uitbreidingen zijn bijna onbeperkt. Van digitale werkbon tot financiële administratie, van de app gereedschapbeheer tot en met inkoopfactuurportaal. Klik hier voor een complete lijst van modules en apps.

Willem Huiberts, directeur Bouwbedrijf Huiberts b.v. (Renkum)

Gilde-systeem doet precies wat ik voor ogen had

“Gilde heb ik leren kennen toen ik bedrijfsleider was bij een bouwbedrijf. We oriënteerden ons op een nieuw pakket bedrijfssoftware. Voordat tot aankoop van een pakket besloten was, ben ik daar vertrokken. Toen ik in 2017 mijn eigen bouwbedrijf voorbereidde, wilde ik dat met het Gilde-systeem doen. Waarom? Omdat dit pakket me precies zou helpen zoals ik voor ogen had. Het is doordacht en met de inbreng van gebruikers steeds verder verbeterd. Daardoor staat er nu een heel praktisch pakket waar je direct mee aan de slag kunt.”

Gilde Software

Gilde Software

Calculatie specifiek voor diverse branches

De calculatie is het hart van het Gilde-systeem. Voor elke branche gelden andere normen en standaarden. Daarom implementeren we in een ruim aantal branches de calculatiemodule inclusief sets/normen, standaardteksten en sjablonen. Daarmee kunt u betrouwbaar, snel en gedetailleerd calculeren en offreren. Indeling, opbouw en prijsvorming zijn volledig instelbaar, algemeen of per project. Is de calculatie klaar, dan kunt u meteen een offerte in eigen huisstijl versturen. Professioneel en snel.

Voor diverse branches hebben we specifieke content ontwikkeld. Voor andere branches is deze in ontwikkeling en voor weer andere hebben we plannen. Altijd goed om te informeren naar wat er (mogelijk) is!

Vertrouwd met projectmatig werken

Elk project begint met een calculatie die deugt. Is de calculatie rond, dan kan de werkvoorbereiding beginnen. Zo hebben we ons pakket bedrijfssoftware in de praktijk ontwikkeld. Bij elke stap was het uitgangspunt: hoe kunnen we het zo praktisch mogelijk maken voor projectmatig werkende bedrijven? Inmiddels wordt het Gilde-systeem door duizenden grote en kleinere bedrijven  gebruikt. Van hoveniers- tot metaalbewerkingsbedrijf, van specialist in hekwerken tot reclamebureau. Ons doel is om met name in de calculatiefase de eisen en wensen van de (sub)branche te volgen. Heeft u suggesties voor uw branche, dan gaan we graag in overleg.

Compleet en flexibel
Alle stappen volgen uit elkaar in het Gilde-systeem. Door de calculatie om te zetten naar een werkbegroting installeert u de basis voor de werkvoorbereiding, projectplanning en kostenbewaking. Na eventuele aanpassingen in de calculatie heeft u de definitieve kostenbudgetten voor de nacalculatie. U boekt de directe, indirecte en verzuimuren per werknemer en krijgt met één klik rapportages, inclusief eventuele onkosten en kilometerdeclaraties. U heeft altijd direct inzicht in de urenverant­woording per werkne­mer, per werksoort, per kostenplaats en per project. De urenbesteding is de basis voor facturering, nacalculatie en rapportages voor de salarisadministratie. U bepaalt zelf de layout van uw (termijn)facturen en wat erop staat. U kunt de factuur wijzigen tot het moment van definitieve doorboeking.

Gilde voor bouwbedrijven

Gilde Software

Voordelen Gilde-systeem voor projectmatig werkende bedrijven

  • Een goed klantenbestand en relatiebeheer: meer goede relaties, meer aanvragen uit de relaties.
  • Snel en nauwkeurig calculeren, gelijk een professionele offerte, offerte opvolging om de omzet stimuleren: tijdsbesparing, kortere doorlooptijd, hogere scoringskans per case betekend meer omzet.
  • Werkvoorbereiding, planning: verbeterde aansturing; meer productiviteit uit de mensen halen.
  • Kwaliteitszorg en service & onderhoud: kwaliteitszorg is de beste vorm van relatiebeheer. Service & Onderhoud de beste relatiebouwer/binder.
  • Logistiek, magazijnbeheer en inkoop: verlaging voorraadkosten, meer liquiditeit, meer informatie en minder misgrijpen: betere klanten service, meer grip en tijdig actie.
  • Projectbewaking, facturering en de verdere financiële afwikkeling: meer inzicht en grip op de financiën ook tijdsbesparing en beperking van faalkosten.
  • Geïntegreerde boekhouding: tijdsbesparing, meer inzicht, beter teamwork.
  • Automatische dossiervorming per klant, project en systeem: alles sneller terugvinden: veel tijdwinst.
  • Management rapportage zoals het management dashboard: meer grip, tijdig bijsturen, meer rendement.
  • Een toekomstgericht systeem dat de hele bedrijfsvoering flexibel ondersteund; met een goed systeem systeem is een bedrijf waardevoller en heeft meer continuïteit: het Gilde-systeem wordt de ruggengraat van uw bedrijf.
Henri Polman Gilde Software

Henri Polman
h.polman@gildesoftware.nl
06 – 51 23 92 53

Direct contact

Wilt u meer weten over hoe uw bouwbedrijf alles onder controle houdt met het Gilde-systeem, bel of mail dan Gilde Software. Henri Polman informeert u graag over voordelen en mogelijkheden.