Mark Moes, hovenier

Heb geen groot bedrijf, wilde wel een uitgebreid pakket

“Flexibiliteit is de grote kracht van Gilde Software, vind ik. Het pakket dat ik eerder probeerde, vertelde mij hoe ik moest werken. Mijn bedrijf moest zich voegen naar de software. Dat werkt niet. Voor Gilde was mijn bedrijf en onze werkwijze uitgangspunt. Gilde denkt met de ondernemer mee, zodat de software mijn werk ondersteunt. Dat is wat je wilt. Een extra voordeel is dat het pakket werkt zoals Windows, dus je vindt bijna intuïtief je weg.”

Uitgebreide calculatiemodule
Mark Moes gebruikt vooral de basismodules (relatiebeheer, calculatie, projectadministratie, en facturatie), aangevuld met logistiek. “Alle modules sluiten perfect op elkaar aan. Ik hoef gegevens maar één keer in te voeren. Ik heb het Gilde-systeem uitgebreid met de WerkbonApp. En dan heeft Gilde koppelingen met mijn groothandels geactiveerd.

Ik ben blij met de calculatiemodule. Heel uitgebreid, je kunt calculeren zoals het jou het beste past. En het is eenvoudig om een bestaande uitgebreide calculatie te gebruiken als basis voor een nieuwe. Is de calculatie klaar en de offerte goedgekeurd, dan is ook de werkvoorbereiding klaar. Ik kan dus meteen aan de slag met het project. Na afronding heb ik alles bij elkaar voor een complete nacalculatie. Dat gemak wilde ik.”

Gilde Software

Werken aan een nomenbestand
“Gilde heeft voor een aantal branches uitgebreide normenbestanden in het systeem beschikbaar. Voordeel: als je een activiteit in de calculatie meeneemt, staan direct alle behandelingsplannen (aanbrengtijden, materiaalkosten en offertetekst) erin opgenomen. Dat wil ik ook voor de hoveniersbranche. De branche heeft daar niets voor. Daarom ben ik er zelf aan begonnen. De eerste opzet heb ik besproken met Gilde. Die was niet perfect, maar wel een goede voorzet. We zijn nu aan het kijken hoe we tot een goed normenbestand kunnen komen. Doel: minder tijd achter de computer, meer tijd om het werk te doen. Dat is ook wat ik met de flexibiliteit en het meedenken van Gilde bedoel.”

Wens: module onderhoud & beheer
“In de toekomst zou ik ook graag een module Service & Onderhoud gaan gebruiken. In de hoveniersbranche is dat een groot gemak. Gilde heeft daar in andere branches ervaring mee, dus dat gaat beslist goedkomen. Dat vind ik echt een kracht van Gilde: ik hoef me niet te voegen naar hun systeem, zij richten hun systeem zoveel mogelijk in naar mijn wensen.”