Coen Lagerwey, algemeen directeur ASB Asbestsanering

Gilde-systeem is ideale bedrijfssoftware voor asbestsanering

“We hebben ons in 2014 breed georiënteerd,” zegt directeur Coen Lagerwey van ASB Asbestsanering, “toen de financiële man en ik een bedrijfssoftwarepakket zochten. Wat mij vooral opviel, was dat veel complete pakketten behoorlijk star zijn. Je moet het doen met wat er is. Maar wij hebben nogal wat specifieke wensen. In de asbestsanering is het bijvoorbeeld erg praktisch om de kwaliteitszorg (Kwaliteit/Arbo/Milieu) te integreren in de bedrijfssoftware. Het Gilde-systeem biedt dat als enige in de markt. Daarmee hebben het werkplan en het KAM-beheer een goede basis.”

Flinke tijdsbesparing en actueel inzicht
“Het grootste voordeel van het Gilde-systeem? Dat zijn er verschillende. Een: we besparen veel tijd op kantoor. We hoeven gegevens van een opdrachtgever of van een project maar één keer in te kloppen. Scheelt tijd en fouten. Twee: Gilde denkt mee. Als de regering nieuwe wetgeving aankondigt, zoekt Gilde een manier om te zorgen dat het pakket daar goed mee omgaat. We zijn echte partners. Ons bedrijf ontwikkelt zich en de wereld om ons heen verandert ook. Dan wil je wel dat je bedrijfssoftware mee kan veranderen. Het Gilde-systeem kan dat en Gilde maakt daar werk van. Drie: op elk moment van de dag zie ik op het dashboard hoe ASB er financieel voor staat. Zo kan ik goed sturen en bijsturen. Vier: Gilde biedt in haar opleidingsruimte in Duiven goede trainingen aan zodat mensen snel aan de slag kunnen met het Gilde-systeem. Vijf: en dan de integratie met kwaliteitszorg natuurlijk. Niet alleen gemakkelijk voor het werkplan en KAM-beheer, maar ook omdat ik voor elk project direct toegang heb tot het complete dossier.”

Gilde Software
Gilde Software

Nieuwste uitbreiding: planningsmodule
Op dit moment ontwikkelt Gilde de planningsmodule voor ASB. “De meeste van onze mensen werken zowel voor ASB Asbestsanering als voor ASB Riooltechniek en ASB Plaagdierbeheersing. Ik wil dat goed kunnen plannen zodat we onze uren zo goed mogelijk besteden. Dat is dan weer het mooie van het Gilde-systeem. De plan-module wordt op maat ingericht voor ons bedrijf.

Zo blijft de ontwikkeling doorgaan. Het mooie is, dat ik goed kan merken dat Gilde mijn wereld kent. Asbest ligt gevoelig. Als er in den Haag iets nieuws besloten wordt, weet ik al dat Gilde aan het werk gaat. Omdat ze weten dat mijn collega’s en ik dat nodig hebben.”

Pragmatisch en korte lijnen
Zou je Gilde aanbevelen aan collega’s? “Zeker. Aan de ene kant omdat je met het Gilde-systeem alle bedrijfsprocessen kunt automatiseren en direct tijd kunt gaan besparen.  Aan de andere kant omdat de mensen van Gilde pragmatisch werken aan oplossingen waar ik iets aan heb. En de lijnen zijn altijd kort. Gilde werkt zoals ASB: zorgvuldig en met oog voor mensen. Een groter compliment kan ik niet geven.”

Eén pakket voor bedrijfsautomatisering

Coen Lagerwey begon ASB in 2012 als bedrijf in asbestsanering. Later volgden ASB Riooltechniek en ASB Plaagdierbeheersing.  Nu werken er 50 mensen bij de specialist in zorgvuldigheid. Twee jaar na de start wilde Coen Lagerwey de automatisering verder professionaliseren. “Tot dan werkten we met verschillende pakketten. Ik wilde één pakket om alle bedrijfsprocessen te beheersen. Het Gilde-systeem is heel compleet en het meest flexibel. Bovendien zijn de mensen van Gilde thuis in de asbestwereld en denken ze mee over de oplossingen van morgen. De keuze voor Gilde was dus gemakkelijk.”