Voortgangsbewaking projecten met ProjectDirect levert geld en flexibiliteit op

Gilde Software - ProjectDirect

Voor veel van onze klanten is het een hot item: hoe houden we de uren in de hand? Meer uren gebruiken dan begroot, kost geld. Te veel materiaal gebruiken trouwens ook. De kunst is om op elk moment te weten hoe het project ervoor staat. Zodat je dagelijks kunt bijsturen. En volgende projecten strak kunt inplannen. Daarvoor heeft Gilde de webapplicatie ProjectDirect ontwikkeld. Het is betaalbaar, iedereen kan ermee werken en het geeft de goede informatie om efficiënt op te sturen. 

Direct overzicht van de voortgang
Met ProjectDirect bewaken ondernemers op twee manieren de voortgang van projecten op locatie. Ten eerste door te schrappen wat al gedaan is. Dit werkt als volgt. De werkvoorbereider kan de uitvoering verdelen in eenheden. De uitvoerder kan elke eenheid die gedaan is schrappen. Zo houdt hij scherp in beeld wat er nog te doen is en of dit binnen de begroting past. De werkvoorbereider en uitvoerder bepalen de uitvoeringsvolgorde en maken een projectindeling op schrapbare eenheden, bij voorkeur op dagritme. Door uitgevoerde eenheden te schrappen ontstaat automatisch een voortgangsbewaking. De schrapposities vormen de basis voor het percentage gereed. Dat is belangrijke informatie voor de onderhanden werk bepaling. Door het schrappen wordt u vanaf de bouwplaats geïnformeerd over de voortgang van het project en krijgt u inzicht in de haalbaarheid van de planning. Ten tweede door per dag de uren per werknemer in te geven. Na invoer zijn de overzichten direct online beschikbaar. Voor de leiding, voor de administratie, maar ook voor alle projectmedewerkers.

Vergelijk voor- en nacalculatie
Door medewerkers hun uren te laten verantwoorden naar voorgedefinieerde bewakingscodes ontstaat een tweede inzicht, namelijk hoe de nacalculatie zich verhoudt tot de voorcalculatie. Belangrijke informatie om lering uit te trekken voor volgende projecten en om pro-actief het project bij te sturen. Vanaf de bouwplaats verantwoorden uw medewerkers online hun projecturen, maar ook de overige uren die de weekstaat compleet maken. De weekstaat is direct beschikbaar voor het fiatteringsproces. Na fiattering zijn de kosten direct zichtbaar op het project

Zeker in de technische dienstverlening (bouwbedrijven, afbouwbedrijven, onderhoudsbedrijven en installatiebedrijven) helpt voortgangsbewaking om het rendement op projecten te bewaken.

“Met ProjectDirect is het hele proces na digitale invoer op de werkplek afgerond.”

24/7 online voortgangsbewaking
ProjectDirect werkt op tablets, smartphones, laptops. Ofwel: op ieder type toestel met een internetverbinding. Daardoor kunt u gegevens direct op de werkplaats invoeren en zijn de overzichten realtime beschikbaar. U krijgt onder andere overzichten van uren per medewerker en van uren per project.
De tijdwinst is aanzienlijk. Niet eerst papieren invullen, op de administratie bezorgen, digitaal invoeren en dan pas overzichten creëren. Met ProjectDirect is het hele proces na digitale invoer op de werkplek afgerond.

Direct feedback voor projectverantwoordelijke
Met ProjectDirect volgt de projectverantwoordelijke vanaf dag één of de planning/begroting overeenkomt met de praktijk. Daarmee nemen de mogelijkheden om te sturen op optimaal rendement spectaculair toe.
Voortgangsbewaking van projecten kan bovendien een krachtige hulp zijn om de betrokkenheid van het uitvoerende team bij het werk te versterken. Medewerkers worden zich meer bewust van hun activiteiten en de gevolgen ervan op het rendement van het project. Dat helpt om al tijdens het project te voorkomen dat er op het einde te veel uren gemaakt blijken te zijn.

Heeft u naar aanleiding van dit stukje vragen of opmerkingen over Projectbewaking of over ProjectDirect? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee. Vul s.v.p. onderstaand formulier in en we hebben snel telefonisch contact. Of bel direct Gilde: (0316) 345 050.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.