Wordt Bert Ramakers met zijn Gilde database Dakman van het jaar 2016?

Gilde Software
Bert Ramakers - Gilde Software

Kort geleden vertelde Bert Ramakers me dat hij genomineerd is als Dakman van het Jaar 2016. Hij was trots. Ik ook, maar dat moet ik even uitleggen.

Bert kan lezen en schrijven met Gilde Software. Heeft er enorm veel calculaties mee gemaakt en projecten uitgevoerd. In 2015 begon hij zijn bedrijf Dak-Engineering. Al snel belde hij me. “Ik heb een idee waar Gilde beter van kan worden.” Dan heb je mijn belangstelling wel. We maakten een afspraak. Bert vertelde me zijn idee: een database met sets en normen voor de dakbranche, in het bijzonder voor specialisten in hellende daken.

Forse tijdwinst in calculaties van hellende daken
Hij had me snel overtuigd. De database zou de producten bevatten van de drie grote leveranciers. Bert wilde alle dakpanmodellen van hen opnemen, plus alle spullen voor het onderdak incl. bevestigingsmaterialen. Plus producten als goten, dakramen e.d. Elke calculator kan deze producten samenvoegen tot een complete dakopbouw, een zogenaamde jumbo. Zo’n jumbo is eigenlijk een sjabloon dat je invult met de afmetingen en de materialen van het dak dat je gaat maken. Je kunt de calculatie uiteraard op elk gewenst moment met de hand aanpassen.

Is de calculatie klaar, dan doet onze software de rest. Uit de calculatie volgt een offerte (op eigen briefpapier) daaruit de opdrachtbevestiging en de bestellijst. Je hebt dan alle gegevens om een project te starten en te volgen. Automatisch bouw je ook een dossier op. Na afloop heb je alle gegevens voor de factuur.

“Klanten zijn er enthousiast over, maar dat hadden we niet anders verwacht.”

Stem op Bert!
In 2016 zijn we de database gaan vermarkten. Bestaande Gilde klanten kunnen ‘m aankopen, nieuwe Gilde dak-klanten kunnen deze mee opgeleverd krijgen. Klanten zijn er enthousiast over, maar dat hadden we niet anders verwacht. Want Bert kent de wereld van de hellende daken als geen ander en weet exact waar een calculator behoefte aan heeft. De nominatie van Bert als Dakman van het Jaar 2016 zie ik als een erkenning door professionals van de database. Daar ben ik dus trots op.

Daarom zeg ik: als u nog niet weet op wie u gaat stemmen, kies dan Bert. Dat kan via deze knop:

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.