Zoekt u iemand met HandSoft-kennis? We hebben net acht mensen opgeleid!

Krantenbericht d.d. 28 december 2016

December was voor ons een bijzondere maand. Net voor kerst was ik erbij toen we het certificaat basiskennis HandSoft mochten uitreiken aan acht cursisten. Een bijzonder moment. Voor de cursisten die staan te popelen om een baan te vinden. Voor Gilde omdat we op deze manier onze klanten een handje kunnen helpen bij ter invullen van vacatures. En voor Werkgevers ServicePunt (WSP) Midden-Gelderland. Dat ging immers de samenwerking met ons aan om werklozen te helpen bij een voorspoedige terugkeer op de arbeidsmarkt.

Het mooiste nieuws is dat een van de cursisten inmiddels een parttime baan heeft. De anderen zijn direct beschikbaar en inzetbaar voor de arbeidsmarkt. Dus als u op zoek bent naar iemand die zonder inwerken met HandSoft aan de slag kan, hebt u een goede kans dat u snel slaagt.

[vc_row][vc_column][ivf video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=fRD2ijosRLo” frame=”mbp” bgd=”5272″ icon=”arrow75″ icon_color=”#ffffff” play_animation=”0″][/vc_column][/vc_row]

Gemotiveerde mensen
De cursisten kwamen gemiddeld tweemaal per week naar Duiven om zich HandSoft eigen te maken. Een aantal van hen vond de basistraining niet genoeg. Zij volgden ook aanvullende trainingen, zoals debiteurenbeheer en telefonisch incasseren. Mooi om te zien dat mensen echt graag zo snel mogelijk terug willen op de arbeidsmarkt.

“Met dit certificaat kan ik direct aan de slag bij bedrijven die het Gilde-systeem gebruiken.”

Neem nou de heer Hogeweg
De heer Hogeweg is één van de cursisten die zich door Gilde liet scholen. Hij was helder over zijn reden om mee te doen. “Ik ben timmerman en heb ook een aantal jaren als calculator gewerkt in de bouw. Mijn sterke punt is dat ik van de werkvloer kom en dat ik dus weet waar ik in de calculatie rekening mee moet houden. Ik wilde leren werken in het Gilde-systeem omdat ik weer een baan wil. Als calculator of als calculator/timmerman. Met dit certificaat kan ik direct aan de slag bij bedrijven die het Gilde-systeem gebruiken.”

Samenwerking Werkgevers ServicePunt Midden-Gelderland
We weten dat een aantal van onze klanten regelmatig zoekt naar mensen die kunnen werken met HandSoft. Calculators, magazijnbeheerders. We weten ook dat er genoeg werkelozen zijn die zich willen scholen om weer aan de slag te kunnen. En we weten dat het WSP opleidingsvouchers kan geven aan werkzoekenden. Daarom hebben we overlegd met WSP over de mogelijkheid dat mensen zich laten scholen in ons trainingscentrum. Ons doel was een brede, praktische opleiding, zodat de cursist op verschillende plaatsen aan de slag kan in het bouwgerelateerde MKB. Het WSP weet dat de ICT een kansrijke sector is en werkte enthousiast mee. Het resultaat mag er zijn.

Verder uitrollen
Onze klanten zitten niet alleen in Midden-Gelderland. Daarom onderzoeken we met WSP of we de training ook in andere delen van het land kunnen aanbieden. We houden u op de hoogte.

Vacature?
Heeft u toevallig een vacature voor iemand die met HandSoft overweg moet kunnen of wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem dan s.v.p. contact op met Yvonne Harmsen, y.harmsen@gildesoftware.nl, telefoon: (0316) 345 050.

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zes + 15 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.