Afbouw en Schilders

Gilde Software bespaart u kosten en tijd
Schilders, stukadoors, vloeren- en wandbedrijven en andere ondernemers in de Afbouw profiteren direct van onze bedrijfssoftware. Professioneel maar snel calculeren en met een klik offreren. Met het basispakket houdt u efficiënt alles onder controle. Van crm, calculatie/offerte en projectadministratie tot en met facturatie. We richten het systeem in naar uw wensen. En we implementeren inclusief professionele overzichten en duidelijke standaard documenten. U kunt dan direct gebruik maken van de kant-en-klaar bijgeleverde  calculatienormen, (offerte)teksten en artikelen. Er zijn ruime mogelijkheden voor mobiel werken. Voor nog meer controle is het Gilde-systeem uit te breiden met praktische modules. Denk aan de mobiele werkbon, nacalculatie met urenboeking via de app, logistiek en boekhouding met verwerking van gescande inkoopfacturen (PDF, XML, papier).

Ook voor kleine bedrijven
Bekijk hier onze instapoplossing voor kleine bedrijven.

Het Gilde-systeem bewijst zijn nut in alle alle geledingen van afbouw en schilders:
Schilders | Stukadoors | Vastgoedonderhoud | Vloerenbedrijven
Calculatiebureaus

Complete bedrijfssoftware voor projectmatig werkende bedrijven

Het hele idee van bedrijfssoftware is dat je de bedrijfsprocessen kunt automatiseren die je wilt automatiseren. Daarom omvat het complete Gilde-systeem alle modules en apps die uw bedrijf nodig heeft om efficiënt te kunnen werken. U beslist welke u activeert en dus welke u betaalt. De vaste basis van het Gilde-systeem bestaat uit:

Relatiebeheer & CRM  |  Agenda  |  Calculeren
Projectadministratie  |  Factureren

De mogelijke uitbreidingen zijn bijna onbeperkt. Van digitale werkbon tot financiële administratie, van de app gereedschapbeheer tot en met inkoopfactuurportaal. Klik hier voor een complete lijst van modules en apps voor de afbouwbranche.

Özkan Sahingöz, HSH schilderwerken BV

Eerste zet toen ik bedrijf overnam: bedrijfssoftware Gilde implementeren

HSH schilderwerken BV uit Hoofddorp werkt sinds 2009 met Gilde. “Mijn eerste actie als nieuwe eigenaar was de implementatie van Gilde Software. Ik wilde alleen het beste. Het bedrijf is sindsdien gegroeid van 5 naar 30 mensen en Gilde groeit moeiteloos mee.” De laatste uitbreiding van het Gilde-systeem voor HSH is UrenDirect. “Dat scheelt tijd! Mijn mensen houden in de UrenDirect-app per dag zelf hun uren bij.”

Onze partners

Calculatie specifiek voor Schilders en Afbouw

De calculatie is het hart van het Gilde-systeem. Voor elke branche gelden andere normen en standaarden. Daarom leveren we het calculatieprogramma voor schildersbedrijven en andere ondernemers in de Afbouw inclusief sets/normen, standaardteksten en sjablonen. Daarmee kunt u betrouwbaar, snel en gedetailleerd  calculeren en offreren. Indeling, opbouw en prijsvorming zijn volledig instelbaar, algemeen of per project. Is de calculatie klaar, dan kunt u meteen een offerte in eigen huisstijl versturen. Professioneel en snel. Voor het calculeren van schilderwerk bent u bij Gilde Software aan het juiste adres!

Vertrouwd met Schilders en Afbouw

Gilde Software is begonnen als een calculatie programma voor de schildersbranche. Nu is het een compleet pakket bedrijfssoftware. Bij elke volgende stap was het uitgangspunt: hoe kunnen we het zo praktisch mogelijk maken voor schildersbedrijven? In afstemming met de branche en de gebruikers is het Gilde-systeem gegroeid, dat honderden grote en kleinere schildersbedrijven  gebruiken. En  andere bedrijven in Afbouw en Onderhoud. Het Gilde-systeem plooit zich met name in de calculatiefase helemaal naar de eisen en wensen van de (sub)branche. Uit de calculatie volgt de offerte. Is die akkoord, dan kunt u in een moeite door het project starten.

Compleet en flexibel
Alle stappen volgen uit elkaar in het Gilde-systeem. Door de calculatie om te zetten naar een werkbegroting installeert u de basis voor de werkvoorbereiding, projectplanning en kostenbewaking. Na eventuele aanpassingen in de calculatie heeft u de definitieve kostenbudgetten voor de nacalculatie. U boekt de directe, indirecte en verzuimuren per werknemer en krijgt met één klik rapportages, inclusief eventuele onkosten en kilometerdeclaraties. U heeft altijd direct inzicht in de urenverant­woording per werkne­mer, per werksoort, per kostenplaats en per project. De urenbesteding is de basis voor facturering, nacalculatie en rapportages voor de salarisadministratie. U bepaalt zelf de layout van uw (termijn)facturen en wat erop staat. U kunt de factuur wijzigen tot het moment van definitieve doorboeking.

Calculatie voor de Afbouwbranche (04:46)

Klik hier voor de Afbouw YouTube-afspeellijst!

Voordelen Gilde-systeem voor Schilders en Afbouw

  • Software volledig afgestemd op ondernemers in Schilders en Afbouw
  • Tijd en ruimte besparen: automatische dossiervorming per project
  • Meer grip op de bedrijfsvoering
  • Eén geïntegreerd pakket, daardoor meer werk verzetten  in minder uren
  • Professionele en betrouwbare calculaties en offertes maken
  • Per project alles onder controle houden
  • Op elk moment overzicht met relevante managementinformatie
  • Vlotte implementatie en korte terugverdientijd

Direct contact

Wilt u meer weten over hoe u alles onder controle houdt met het Gilde-systeem, bel of mail dan Gilde Software. Henk Jan Buddingh of Niels Engelaar informeren u graag over voordelen en mogelijkheden.