Dak & gevel

Minder tijd kwijt en meer overzicht met één pakket van Gilde

In Nederland gebruiken ongeveer 500 dakdekkersbedrijven (plat, hellend, riet) de bedrijfssoftware van Gilde. Logisch, want alleen al met het basispakket houden ze efficiënt alles onder controle: crm, calculatie, projectadministratie en facturatie. Het systeem wordt ingericht naar uw wensen. En het wordt geïmplementeerd inclusief professionele overzichten en duidelijke standaard documenten, zodat u snel aan de slag kunt. Optioneel kunt u kant-en-klare content afnemen met calculatienormen, (offerte)teksten en artikelen. Er zijn ruime mogelijkheden voor mobiel werken. Voor nog meer controle is het Gilde-systeem uit te breiden met praktische modules als de mobiele werkbon, nacalculatie met urenboeking via de app, logistiek en boekhouding met verwerking van gescande inkoopfacturen (PDF, XML, papier).

Ook voor kleine bedrijven
Bekijk hier onze instapoplossing voor kleine bedrijven.

Gilde Software

Het Gilde-systeem bewijst zijn nut in alle alle geledingen van de dakbranche:
Platte daken | Hellende daken | Rietdekken | Dak-wandbeplating
Calculatiebureaus

Complete bedrijfssoftware voor projectmatig werkende bedrijven

Het hele idee van bedrijfssoftware is dat je de bedrijfsprocessen kunt automatiseren die je wilt automatiseren. Daarom omvat het complete Gilde-systeem alle modules en apps die uw bedrijf nodig heeft om efficiënt te kunnen werken. U beslist welke u activeert en dus welke u betaalt. De vaste basis van het Gilde-systeem bestaat uit:

Relatiebeheer & CRM  |  Agenda  |  Calculeren
Projectadministratie  |  Factureren

De mogelijke uitbreidingen zijn bijna onbeperkt. Van digitale werkbon tot financiële administratie, van de app gereedschapbeheer tot en met inkoopfactuurportaal. Klik hier voor een complete lijst van modules en apps.

Marcel Brune, controller De Dakdokters Amsterdam

UrenDirect geeft je altijd direct een compleet urenoverzicht

Begin 2018 stapt De Dakdokters uit Amsterdam over op het Gilde-systeem. “Tot dan werkten we met een in eigen beheer ontwikkeld calculatieprogramma en een los financieel programma. Het werkte, maar groeide niet gemakkelijk met ons mee. Nacalculatie is bijvoorbeeld een belangrijk ding, maar dat ging op die manier moeizaam. In een erp-systeem is dat allemaal goed geregeld. Zo heeft één geïntegreerd pakket nog meer grote voordelen”, zegt controller Marcel Brune. De Dakdokters koos voor het Gilde-systeem mét de module Financieel. “Ik had er al eerder goede ervaringen mee.”

Gilde Software

Daktechnische software
In de dakenbranche is goede daktechnische software onmisbaar. Het assortiment van Gilde omvat DakOffice, 2D-Cad en GEOiD. DakOffice is de branchestandaard voor het maken van bouwfysische en windlastberekeningen. Voordelen: u maakt berekeningen wanneer u wilt. U rekent altijd volgens de actuele normen. En DakOffice is merkonafhankelijk.

Met 2D-Cad werkt u snel een dakopname of veiligheidsplan uit. Van PDF plattegronden krijgt u in 2D-Cad eenvoudig de oppervlakte en omtrek gepresenteerd. De uitgebreide bibliotheek met daksymbolen geeft praktische ondersteuning voor efficiënt en professioneel tekenwerk.

GEOiD van Gilde is de spraakmakende meetsoftware voor hoeveelheidbepaling vanuit digitale tekeningen.

Snel en professioneel calculeren

De calculatie is het hart van het Gilde-systeem. De indeling, opbouw en prijsvorming kun u volledig naar wens instellen. Met krachtige hulpmiddelen kunt u snel en gedetailleerd calculeren. Met praktische sjablonen en jumbo’s kunt u standaard daksystemen samenstellen. Omdat elk werk anders is, kunt u de jumbo’s na het importeren in de offerte eenvoudig aanpassen.

Vanuit de calculatie maakt u direct een professionele offerte met foto’s, documenten, berekeningen en tekeningen. Alle documenten worden opgeslagen in het projectendossier. De opdrachtbevestiging gebruikt u om de werkvoorbereiding aan te sturen en de (mobiele) werkbonnen aan te maken. Afspraken voor bijvoorbeeld service- en onderhoudswerk legt u eenvoudig vast in de geïntegreerde agenda. Is het werk gedaan en in het Gilde-systeem ingevoerd, dan heeft u alles om (digitaal) te factureren. Dat vraagt dan nog één druk op de knop.

Zo werkt de calculatie (03:47)

Klik hier voor de Dakbranche YouTube-afspeellijst!

Onze partners

Bedrijfssoftware is nooit af. Daarom overleggen we regelmatig met gebruikers, branche-
organisaties en andere partijen over mogelijkheden voor verbetering.

We kennen de dakenbranche

Het dakdekkersbedrijf van nu moet kwaliteit leveren, ook op het gebied van automatisering. Steeds meer opdrachtgevers verwachten gecontroleerde bedrijfsvoering. En goede koppelingen van de bedrijfssoftware van het dakdekkersbedrijf met die van de opdrachtgever. Het Gilde-systeem levert die. Als branchespecialist hebben we bovendien in samenwerking met gebruikers, met VEBIDAK en met BDA Dakadvies DakOffice ontwikkeld. Dit wordt gebruikt door dakdekkers, leveranciers en adviesbureaus. DakOffice is de norm in de dakbranche, de betrouwbare standaard berekeningsmethodiek. Het pakket omvat vier modules die u los kunt aanschaffen.

 • Therma (bouw vanuit het materialenbestand, dat wordt aangeleverd door toonaangevende leveranciers, een constructie op).
 • Windbelasting (bepaal de windbelasting op de diverse onderdelen van het dak en toets het bevestigingssysteem aan deze belasting).
 • Energie (snel berekenen van de terugverdientijd en de energiebesparing van extra isolatie.
 • Detail (bibliotheek met standaard VB-details met de bijbehorende uitvoeringsrichtlijnen voor bitumen en kunststof dakbedekkingsystemen en voor gietasfalt).
Gilde Software

Voordelen Gilde bedrijfssoftware

 • Software volledig afgestemd op ondernemers in de dakenbranche
 • Integratie met daktechnische software
 • Meer grip op de bedrijfsvoering
 • Eén geïntegreerd pakket, daardoor meer werk verzetten  in minder uren
 • Professionele en betrouwbare calculaties en offertes in eigen huisstijl maken
 • Per project alles onder controle houden
 • Op elk moment overzicht met relevante managementinformatie
 • Vlotte implementatie en korte terugverdientijd
 • Tijd en ruimte besparen: automatische dossiervorming per project
Foto Jasper Mondeel

Jasper Mondeel
j.mondeel@gildesoftware.nl
06- 10 03 44 19

Direct contact

Wilt u meer weten over hoe u alles onder controle houdt met het Gilde-systeem? Bel of mail Gilde Software. Jasper Mondeel informeert u graag over voordelen en mogelijkheden.