DakOffice: de dakbrede standaard

Het pakket DakOffice helpt u om aan de normen van het Bouwbesluit te voldoen. Zo zit u goed wat betreft aansprakelijkheid. DakOffice is door Gilde Software ontwikkeld in samenwerking met VEBIDAK, BDA Dakadvies en gebruikers.

Het bestaat uit vier modules:

 • Bouwfysica (Therma)
 • Detail
 • Energie
 • Windbelasting
  • Module Nederland
  • Module België (nieuw)

U schaft alleen aan wat u nodig heeft. De vier modules zijn benaderbaar vanuit de gratis module Projectbeheer die in DakOffice wordt meegeleverd. Gilde DakOffice update automatisch via het internet. Dat geeft u de zekerheid dat u altijd met de meest actuele materiaalgegevens en normeringen rekent. Gilde DakOffice wordt gebruikt door dakbedekkingsbedrijven, leveranciers en adviesbureaus. Het is in de dakbranche de uniforme standaard berekeningsmethodiek voor een eenduidige advisering naar opdrachtgevers.

Bouwfysica
Met de module Bouwfysica bepaalt u de warmteweerstand (Rc-waarde) van een constructie en controleert u deze op mogelijke inwendige condensatie en voldoende drogingcapaciteit. Op eenvoudige wijze bouwt u een constructie op vanuit het materialenbestand, dat wordt aangeleverd door toonaangevende leveranciers. DakOffice presenteert de berekening met behulp van tekst, grafieken en animaties. U kunt ook de Rc-waarde van een constructie met afschotisolatie berekenen door het dak op te delen in de verschillende (afschot) gebieden. De uitkomsten komen dan in een professioneel rapport dat aan uw eigen huisstijl aan te passen is.

Detail
De module Detail bevat een bibliotheek met standaard VB-details met de bijbehorende uitvoeringsrichtlijnen voor bitumen en kunststof dakbedekkingsystemen en voor gietasfalt. Integratie van tekst en tekeningen in uw Gilde systeem is mogelijk. Bent u in het bezit van Gilde 2D-Cad, dan kunt u de details ook eenvoudig uit uw bibliotheek in uw tekening slepen.

Energie
Deze energiebesparingssoftware is een ideaal hulpmiddel voor zowel de dakdekker als de opdrachtgever. Het programma toont glashelder aan dat extra isolatie zich snel terug verdient. De berekening geeft inzicht in de korte terugverdientijd en de energiebesparing van extra isolatie. Centraal staat de warmtedoorlatendheid van een constructie. De module Energie werkt met een variant van de graaddagen methode zoals ook in Bouwfysica gebruikelijk en die gerelateerd is aan de Duitse richtlijn VDI 2067.

Aan de hand van een opgegeven ketelrendement, een gasprijs en de investering in bij-isoleren, ziet u de terugverdientijd in een duidelijk rapport. Win-win: u verhoogt uw omzet en uw klant bespaart!

Windbelasting Nederland én België
Met deze twee modules kunt u de windbelasting op de diverse onderdelen van het dak bepalen en het bevestigingssysteem aan deze belasting toetsen. De modules Windbelasting Nederland en Windbelasting België
zijn gebaseerd op de volgende Normeringen:

 • Nederland: zoals vermeld in de NEN 6702, NEN6707, de NPR6708 en SBR 239
 • België: zoals vermeld in de Eurocode norm NBN EN 1991-1-4 en de bijbehorende Nationale Bijlage NBN EN 1991-1-4 ANB.

Met deze modules realiseert u altijd correcte berekeningen, voor zowel platte als hellende daken. Deze modules zorgen ook voor een parkerplan of een verankeringadvies. De berekeningen kunt u professioneel presenteren in een rapport, die naar wens in uw eigen huisstijl op te maken is.

Projectbeheer
Projectbeheer is de schil om de modules van DakOffice. U bepaalt zelf welke modules u aanschaft en kunt eenvoudig zien óf, met welke module en hoeveel berekeningen er zijn gemaakt binnen een project. Projectbeheer krijgt u standaard bij aanschaf van een of meerdere modules. Met de module DakOffice Projectenbeheer koppelt u DakOffice aan het adressenbestand van uw Gilde systeem, om zo bestaande adres- en contactgegevens eenvoudig over te nemen.

Snel en professioneel

 • Onafhankelijk van leveranciers
 • Tijdwinst: zelf direct wijzigingen invoeren
 • De resultaten uitprinten op uw eigen briefpapier
 • Bevestiging richting opdrachtgever dat u voldoet aan de normering volgens Bouwbesluit
 • Resultaten als PDF-bestand per e-mail versturen
 • Professionele presentatie van uw bedrijf als betrouwbare partner
 • Snel een goed onderbouwde offerte
 • Berekent ook Rc-waarden van afschotdaken