Gilde Cloud

De Gilde Cloud is een laagdrempelige cloud-oplossing voor Gilde Pro-klanten die geen eigen server of geschikte ITomgeving of systeembeheer (willen) hebben. Zij kunnen gebruik maken van de Gilde Cloud voor het gebruik van het Gilde-systeem.   

De Gilde Cloud is een zogeheten shared-cloud oplossing voor klanten om – zonder eigen ICT zorgeloos met Gilde Pro te kunnen werken. In de Gilde Cloud worden naast Gilde Pro en een aantal belangrijke basisfuncties zoals een virusscanner en een pdf reader ook de benodigde randprogrammas geïnstalleerd die tot de standaard van Gilde Pro behoren.  

Alles op één plek
De Gilde Cloud wordt als het ware kant-en-klaar uitgeleverd met de producten van Gilde die samen uw Gilde-Systeem vormen. Per gebruiker is er 10 GB opslag beschikbaar. Als u vanuit de cloudserver gebruik wilt maken van o.a. Word Excel of Outlook, dan is daarvoor een aanvullende Office licentie nodig. Oók als u al gebruik maakt van bijvoorbeeld Office 365.  

Vanuit Gilde Pro kunt u verbinding maken met internet voor bijvoorbeeld het gebruik van koppelingen met leveranciers en de Gilde Helpfunctie. Voor overig gebruik van internet adviseren wij te allen tijde gebruik te maken van uw lokale omgeving. Er wordt standaard geen internetbrowser geïnstalleerd. 

Shared-cloud vs. maatwerk cloud
De Gilde Cloud wordt geleverd met de door u bij Gilde aangeschafte producten. U kunt echter zelf geen software installeren. Dit kan wél via een maatwerkoplossing waarbij u gebruik maakt van een exclusieve private (maatwerk) cloud. Daarover kan onze Cloud-leverancier u meer vertellen.  

Laagdrempelig en zonder zorgen
Wie gebruik maakt van de Gilde Cloud, hoeft zich niet langer zelf te bekommeren over veranderende systeemeisen, de geschiktheid en beveiliging van zijn eigen IT-omgeving en de bereikbaarheid van ‘zijn’ Gilde-Systeem. Onderhoudskosten en grootscheepse investeringen in eigen hardware zijn van de baan.  

Enkele voordelen van de Gilde Cloud:

  • U heeft vanaf ieder werkstation toegang tot uw Gilde-systeem.
  • De Gilde Cloud is snel en eenvoudig schaalbaar d.m.v. extra licenties.
  • Onze medewerkers kunnen makkelijker bij uw programmatuur in het geval van installaties, inrichting of troubleshooting. 
  • Geen hoge of onverwachte investering in hardware en support meer nodig: Gilde rekent eenmalige setupkosten en kosten bij het eventueel wijzigen van de licentie.