[vc_row][vc_column][ivf video_url="https://www.youtube.com/watch?v=RiPFPmeGHbM" frame="mbp" bgd="7532" icon="arrow75" icon_color="#ffffff"][/vc_column][/vc_row]

Gilde-opleiding gevolgd en meteen aangenomen!

Hoe dakdekker Maarten (55) met de opleiding tot Calculator Gilde-systeem weer aan het werk kwam

Toch leuk! Na zijn ontslag wilde dakdekker Maarten (55 jaar) in de branche blijven werken. Met zijn vaardigheden, interesse en ervaring dacht hij aan calculator. Hij kwam er al snel achter dat bijna alle dakdekkers calculeren met het Gilde-systeem. Dat beheerste hij niet. Daarom belde hij mij, om te horen of hij een opleiding kon volgen. “Geen punt”, zei ik, en regelde een lessenreeks voor Maarten op het Gilde-kantoor in Duiven. “In zeven dagen heb ik alle modules leren gebruiken”, zegt Maarten. “Boek op tafel, demoversie op de PC, goed lezen en toepassen. En vragen stellen. Petje af voor de cursusleiders in Duiven. Je hoeft maar een seintje te geven en ze staan al klaar om je antwoord te geven op je vraag. Super! Na die zeven dagen kon ik goed overweg met het Gilde-systeem. Het mooiste eraan vind ik, dat de software nuttig is in elke stap die het bedrijf en de vakmensen zetten. Vanaf het eerste telefoontje, de calculatie, offerte en opdrachtbevestiging tot werkbonnen maken, materiaal bestellen en factureren. Het ene volgt uit het andere, de hele workflow is gestuurd. En toch heb je alle ruimte om in te grijpen, want het systeem is zeer flexibel. Niet dat ik het nu al volledig beheers, daarvoor biedt Gilde te veel mogelijkheden. Maar ik kon er na de opleiding wel praktisch mee werken. Alle extra functies leer ik mezelf wel in de praktijk.”

En nou voor het echie

Ok. Opleiding gedaan, wat nu? “Certificaat aan de muur hangen en solliciteren”, zegt Maarten. En? “Raak geschoten. Dakdekkersbedrijf Kieboom in Ridderkerk zocht een calculator. Ik was niet de jongste die solliciteerde, maar ik ben het wel geworden. Met mijn ‘verse’ kennis van het Gilde-systeem onderscheidde ik me van andere sollicitanten. Misschien heeft het ook geholpen dat ik zelf de koe bij de hoorns gevat heb en zelf werk heb gemaakt van mijn toekomst. Wat het ook is, ik ga nu, op zijn Rotterdams gezegd, voor het echie.”

Mooi verhaal, toch? Succes, Maarten!

Jasper Mondeel

Jasper Mondeel

branchemanager Dak en Gevel
0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software
Gilde Software