Gilde-systeem in 2020 ook mobiel te gebruiken

Gilde Software

Beheersbare overgang met hybride versie

Dit najaar wordt de hybride versie van het Gilde-systeem afgerond. In de loop van voorjaar 2020 komt deze beschikbaar. Klanten met een onderhoudscontract kunnen voor een aantal functies straks de nieuwe mobiele versie (G4) gebruiken naast de bestaande (G3). Ze maken beide gebruik van dezelfde database. Om dat vlekkeloos te laten werken, moet u uw huidige Gilde-systeem eerst updaten naar versie V4.40. De nieuwe software is gratis voor klanten met een onderhoudscontract. Voor ondersteuning bij de invoering geldt het gebruikelijke tarief.

Voordelen
In de hybride versie is niet meteen alles mobiel toegankelijk. “We willen de zaak beheersbaar houden”, zegt Henri Polman, die nauw bij het project betrokken is. “Iedereen krijgt de gelegenheid om gemakkelijk te wennen aan het nieuwe systeem. Dus maken we het Gilde-systeem stap voor stap ook mobiel.

Onze focus ligt in deze fase op grote voordelen die gemakkelijk te behalen zijn:

  1. Commerciële mensen kunnen hun zaken voortaan mobiel doen. Offertes inzien en notities maken bijvoorbeeld.
  2. Vakmensen kunnen met tablet of GSM voortaan mobiel uren en materialen direct in het Gilde systeem boeken. Ze kunnen zelf een werkbon aanmaken die ook direct in het systeem staat. Of ze kunnen mobiel werken vanaf een digitale werkbon.

Blijven ontwikkelen
Uit de pilots blijkt dat het hybride systeem een flinke stap vooruit is. Als deze stap perfect gezet is, gaan we verder. Langzaam maar zeker zal het hele Gilde-systeem in de cloud werken. “Voor ons,” besluit Henri Polman, “is het vooral belangrijk dat de software stabiel blijft, zodat bedrijven gewoon door kunnen blijven werken. Daarom volgen we de weg van de geleidelijkheid. Liever de evolutie dan de revolutie.”

Lees ook over de ervaringen van JS Laadtechniek met de mobiele software van Gilde

Waarom een hybride Gilde-systeem?
Het Gilde-systeem van dit moment (G3) draait bij klanten op een server. We willen toe naar een Gilde-systeem dat volledig in de cloud draait (G4). We pakken die overgang geleidelijk aan, omdat onze klanten gewoon door moeten kunnen werken. Daarom het hybride systeem. Alle functies blijven gewoon te gebruiken zoals u gewend bent. Steeds meer functies kunt u daarnaast óók in de cloud gebruiken. Bijvoorbeeld de mobiele werkbon, de urenregistratie en het relatiebeheer.

Voordelen hybride systeem

  • De bedrijfssoftware blijft stabiel zoals u gewend bent;
  • Het hybride systeem is met een update te implementeren;
  • De nieuwste technologie wordt geruisloos ingevoerd;
  • U krijgt de nieuwe technologie op uw tempo onder de knie.

Voorbereidingen waarmee u kunt beginnen

  • Online werken stelt hoge eisen aan hard- en software. Iets eenvoudig: u heeft toegang tot internet nodig en die toegang moet beveiligd zijn. Iets ingewikkelder: u heeft een vast IP-adres nodig, een geldig veiligheidscertificaat en een SQL-inrichting – bij voorkeur met een eigen domein. Uw systemen moeten de laatste veiligheidspatches bevatten. Praat alvast eens met uw systeembeheerder en vink onze checklist af.

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.