Liquiditeitsplanning middels Gilde BI

Gilde Software

Een actueel overzicht en vermogen tot anticiperen zijn juist nu cruciaal 

Naarmate de tijd verstrijkt merken we dat er steeds meer versoepeling komt in de maatregelen die voortvloeien uit de bestrijding van de Covid-19 situatie. Steeds meer werk kan worden hervat – hetzij nog steeds met voorzorgmaatregelen – en planningen van onze klanten raken weer iets voller. Wel wordt er in diverse branches gevreesd voor een dip(je) na de zomervakantie. Immers, nieuwe aanvragen bleven in het tweede kwartaal voor veel bedrijven flink achter op de prognose. 

Het is geen geheim dat MKB-bedrijven hinder ondervinden van de beperkingen, of de gevolgen daarvan. In sommige sectoren meer dan in andere. Het is daarom voor elke ondernemer van belang om de liquiditeit van zijn of haar bedrijf goed in de gaten te houden. Om nu te kunnen anticiperen en bijsturen, is misschien wel belangrijker dan ooit. 

Gilde BI (Business Intelligence) is heel geschikt om uw liquiditeitsplanning uit te voeren. Gilde BI houdt bijvoorbeeld al standaard rekening met banksaldi en open posten voor debiteuren, crediteuren en BTW. Daarnaast is het mogelijk om alle andere kosten en opbrengsten te budgetteren. Ook kan er ‘gespeeld’ worden met scenario’s voor tegenvallers en met de geldstromen rond grote opdrachten.  

Gilde BI laat vervolgens voor het komende kwartaal per week zien hoe de liquiditeit volgens planning verloopt, zodat je kunt anticiperen op de periodes waar je krap zit en tijdig maatregelen kunt nemen.  

Meer informatie over Gilde BI? Informeer bij uw accountmanager of klik hier. 

Gilde Software

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.