Planning Software

Een goede planning is onmisbaar voor het behalen van een goed rendement. U wilt inzicht in uw projecten, uw opdrachten. Zien waar u vol loopt en waar ruimte is om te schuiven, hoeveel uren er gepland zijn voor een project, wat de bezetting is op korte – en langere termijn. Wie wanneer voor welke werkzaamheden verantwoordelijk is en of een project op schema loopt. Goede planning software biedt u dat inzicht.

Planning software

Als wij praten over planningssoftware dan hebben wij het over twee aspecten van planning. Projectplanning, voor het optimaal benutten van de beschikbare capaciteit. En Agendaplanning – ook wel werkbon-planning genoemd – voor de planning en aansturing van uw medewerkers door middel van de (digitale) werkbonnen.

Voor beide aspecten biedt Gilde Software verschillende oplossingen. Binnen het Gilde-systeem is een standaard Agendaplanning aanwezig. Daarnaast werken we samen met diverse expert partners; één van de voordelen van het werken volgens ons Open Software-concept.

Gilde-systeem als basis

De basis is altijd ons Gilde-systeem. In het Gilde-systeem doet u de centrale vastlegging van uw bedrijfskritieke gegevens, uw klant- en projectgegevens, uw resources en doet u de calculaties welke u eenvoudig vervolgens om kunt zetten naar een offerte en opdracht.

Wanneer uw projecten gaan lopen maakt u gebruik van de eigen Agendaplanning binnen Gilde óf met het Gilde-systeem geïntegreerde expert-applicaties om uw projecten planmatig aan te sturen en om inzicht te krijgen en grip te houden.

Agendaplanning

Grip op wat er in de buitendienst gebeurt, dat wil ieder MKB-bedrijf! Omdat ieder bedrijf op zijn eigen unieke wijze werkt en zijn eigen voorkeuren heeft qua functionaliteit, bieden wij diverse gespecialiseerde plantool-oplossingen aan van verschillende expert partners. Samen met u kijken wij naar de best passende oplossing om uw bedrijfsspecifieke processen optimaal efficiënt te maken.

De basis functionaliteit bestaat altijd minimaal uit:

 • Mobiele werkbon
 • Standaard formulieren
 • Koppeling met actuele projectinformatie
 • Real-time urenboeking op het juiste project
 • Historie per project

Per oplossing verschilt het niveau van details waarmee u uw processen verder kunt optimaliseren en naar eigen wens kunt inrichten.

Gilde’s basis planningsfunctionaliteit

Projectplanning

Naast grip op de werkzaamheden van de buitendienst, is de binnendienst er alles aan gelegen om projecten en opdrachten zo snel en efficiënt mogelijk in te plannen. Binnen Gilde staan direct alle handige projectoverzichten ter beschikking om grip te houden op uw projecten en planning.

Geavanceerde projectplanning software helpt om uw capaciteit inzichtelijk te krijgen en te houden, en zo efficiënt mogelijk uw resources in te plannen. U heeft altijd een real-time overzicht van uw capaciteit en kunt zo eenvoudig en snel schakelen waar dat nodig is. Projectplanning software geeft inzicht en flexibiliteit; de mogelijkheid om te anticiperen en tijdig te reageren.

Advies op maat

Wilt u meer weten over de planning software mogelijkheden die Gilde u biedt? Vertel ons dan uw uitdagingen en wensen, en wij adviseren u graag voor de best passende oplossing.

Digitaliseer uw buitendienst

Voordelen van (werkbon) planning software 

 • Planningsoverzicht altijd bij de hand
 • Historie inzichtelijk op adres, klant of installatie-niveau
 • Eenvoudig herplannen van afspraken bij de klant op locatie
 • Formulieren digitaal verwerken en foto’s en documenten meesturen of maken
 • GPS-tracking van de medewerker, tevens voor optimale route-berekening
 • Buitendienst beschikt altijd over actuele informatie
 • Meer productieve uren in de buitendienst door direct te administreren in de app
 • Kwaliteitsverbetering door juiste informatievoorziening van de buitendienst
 • Efficiëntie in de binnendienst dankzij minder administratieve handelingen en een procesmatige manier van werken
 • Snel en correct factureren