Spaar tijd, verwerk inkoopfacturen digitaal

Als het drukker wordt op kantoor, kun je mensen aannemen of efficiënter werken. Tijd besparen dus. Het Gilde Inkoopfactuur Portaal (GIP), een nieuwe dienst voor het Gilde-systeem, bespaart u flink wat handelingen en dus tijd. U hoeft alleen te controleren en te accorderen. Klaar!

Voorbereiding automatisering inkoopfacturen

  1. Laat het inkoopfactuur portaal toevoegen aan uw Gilde-systeem.
  2. Maak een e-mailbox aan waarin u facturen ontvangt. Bijvoorbeeld: facturen@uwbedrijf.nl.
  3. Vraag uw leveranciers om alle facturen digitaal te sturen in UBL- of XML-formaat. Papieren facturen en PDF’s kunt u efficiënt digitaliseren en met scan & herkensoftware (OCR).

Inkoopfactuurcontrole

Automatisering inkoopfacturen in de praktijk

  1. Open de website inkoopfactuur portaal. Op het scherm ziet u welke nieuwe facturen het Gilde-systeem automatisch heeft opgehaald.
  2. U kunt elke factuur apart bekijken en eventueel vergelijken met een bestelreferentie. Indien akkoord boekt u de factuur met één klik in; het programma stelt automatisch een grootboekrekening voor deze crediteur voor. U kunt dit wijzigen. Ook kunt u het factuurbedrag splitsen.
  3. Desgewenst laat u facturen intern fiatteren via de optionele workflow module.
  4. Na het inboeken kunt u betaalbaarstelling accorderen. Er wordt automatisch een PDF gearchiveerd. Deze kunt u op elk moment vanuit de boekhouding opvragen of terugzoeken op de website.

Kosten
Kosten per verwerkte factuur: 0,49 euro excl. BTW. Dat is exclusief de eenmalige kosten voor de inrichting van het portaal. De cloud factuurverwerking Workflow 2000 is optioneel.

Meer weten? Laat hier uw gegevens achter:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 antwoorden

Plaats uw reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.